реклама Делікат

Микола Ліпкань: "У міському управлінні ЖКГ бракує технічно грамотних спеціалістів"

Микола Ліпкань: "У міському управлінні ЖКГ бракує технічно грамотних спеціалістів"

У Черкасах потрібно зробити паспортизацію житлового фонду. Про це під час прес-конференції заявив експерт із проблем ЖКГ, кандидат в депутати до Черкаської міської ради від партії “Сильна Україна” Микола Липкань. На його думку, в міському управлінні ЖКГ немає технічно грамотних спеціалістів, які мали б здійснювати контроль за виконанням усіх робіт.

- Для того, щоб щось зробити, необхідно розібратися, і перш за все зробити паспортизацію всього житлового фонду нашого міста. Щоб на кожен дім мав конкретний паспорт, у якому було б вказано термін будівництва цього будинку, кількість жителів, які там проживають,і  які в них проблеми. Починаючи з комунікацій і закінчуючи прибиранням дворів. Тільки після створення єдиної бази даних будуть якісь зрушення, - запевнив експерт і навів приклад Грузії. Мовляв, там для того, аби отримати технічний паспорт на дім чи адміністративну споруду потрібно лише 3 хвилини.

- Кожен з вас звертався у БТІ — ці постійні черги, незрозуміло за що платити, поки почекаєте, коли приїде технік і обміряє ваше житло... А там — три хвилини. Тому ідея полягає в тому, щоб зробити паспорт кожного будинку. Щоб усе було дуже чітко і сплановано.

Також Микола Липкань зазначив, що проблемним лишається питання комунікацій, оскільки їх прокладено під автодорогами (тоді як у будь-якій країні Європи комунікації, зазвичай, прокладають тільки по “зелених зонах”). Що ж до теми доріг, то ту експерт зауважив, що в першу чергу варто звернути увагу на модернізацію асфальтно-бетонного заводу, переглянути питання щодо технології виробництва та технології укладання асфальту.

- Також «Сильна Україна» в Черкасах спирається на досвід людей, які, на жаль, сьогодні забуті владою. Це колишні директори підприємств, які очолювали, наприклад, “Черкаситеплокомуненерго”, “Водоканал”... Люди, які віддали своє життя для наведення ладу в місті, зараз залучені до нас. І ми разом із ними, спираючись на їхній життєвий та професійний досвід, думаємо про те, як покращити дану систему, - розповів експерт.

 

 

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Андрій 10.10.2010 22:27
Це колишні директори підприємств, які очолювали, наприклад, “Черкаситеплоко муненерго”, “Водоканал”... Люди, які віддали своє життя для наведення ладу в місті, зараз залучені до нас????? *** та керувати повинна молодь!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Страх Тулуба 10.10.2010 14:26
Да *** паспорта на дома есть.
У меня даже копия есть 2007 года.
Могу Сильной Украине подарить, чтобы изучали.
В этом паспорте, что мне подкинул бывшей нач РЕУ, есть дом, адрес дома, площадь квартир, подвалов, подъездов, крыши, колличество жителей, примерная площадь придомовой территории, год постройки и прочее.
***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100