реклама

реклама

Жителі черкаського мікрорайону Поляна (між мікрорайоном Лісовий і с. Геронимівкою) з 2012 року не можуть домогтися виділення собі під дитячий спортивний майданчик 0,2 га комунальної землі.

9

У 2012 році мешканці мікрорайону з метою відведення земельної ділянки площею 0,2 га для будівництва дитячого спортивного майданчика утворили громадську організацію «Громада Поляни». Ця ГО уклала інвестиційний договір з КП «Черкасиінвестбуд» для подальшого будівництва майданчика. У 2013 році жителі мікрорайону за власні кошти розробили ескізний проект, який був погоджений головним архітектором міста. Однак у 2016 році рішенням сесії міськради «Черкасиінвестбуд» було позбавлено правом розпоряджатися землею.

– Відповідно, вся наша робота була зведена нанівець, – розповіла під час учорашньої сесії представниця ініціативної групи з мікрорайону Поляна.

У 2017 році міська рада завдяки зусиллям активних жителів мікрорайону надала «Черкасиінвестбуду» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2 га в користування на розі вулиць Онопрієнка та Абрикосової на розміщення дитячого майданчику.

– Відтоді на «Черкасиінвестбуді» змінилося декілька директорів, однак жодних дій на виконання рішення міської ради зроблено не було, – зазначила жінка. – Мікрорайон Поляна швидко зростає, і в перспективі його населення становитиме півтори тисячі осіб. Майже в кожній родині є діти. Однак мікрорайон повністю позбавлений рекреаційної інфраструктури. Ми не маємо жодного спортивного або дитячого майданчика, парку або скверу, де ми могли б відпочити з дітьми або займатися спортом... Ми за власні кошти прокладаємо в районі комунікації, прокладаємо електромережі, газопроводи, водогони, будуємо дороги. В той самий спортивний майданчик ми вже вклали близько 150 тисяч гривень власних коштів. Ми такі самі черкащани, як і інші жителі нашого міста. Ми платимо податки і хочемо, щоб наші інтереси поважали.

Жителі мікрорайону просять директора «Черкасиінвестбуду» терміново приступити до розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під дитячий спортивний майданчик.

Секретар міськради Ярослав Нищик доручив керівнику директору департаменту архітектури і містобудування Артуру Савіну і директору «Черкасиінвестбуду» Іванові Будяку в тижневий термін надати інформацію про стан справ на згаданому об’єкті й підготувати відповідь, чому рішення міськради не виконується.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Грицик 10.04.2019 10:21
Ми за власні кошти прокладаємо в районі комунікації, прокладаємо електромережі, газопроводи, водогони, будуємо дороги.- Наденька, не мелочись(с). Здивували,всі в приватному секторі все робили за свої гроші і не нили, а на деяких вулицях та провулках до сих пір грунтівка, а у вас новий асфальт під кодовим словом оскол.
До Русіка звертайтеся, ви ж його обрали і не нийте. Але йому нема коли, в нього спортивні перебіжки по партіям. Яка наступна? До Зе побіжить, бо Чесний пролетів? В вашу поляну і так багато грошей втюхано під прикриттям м-ну Лясовий. Приєднали на голову мешканцям Луначарки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100