реклама Делікат

Адвоката обурює відсутність реакції прокуратури на грубе порушення прав обвинуваченого

Адвоката обурює відсутність реакції прокуратури на грубе порушення прав обвинуваченого

Нині Володимир Сапа, якого, нагадаємо, звинуватили у співучасті у розкраданні бюджетних коштів, виділених на «Золоту підкову Черкащини», перебуває у лікарні. Однак адвокатів до нього не пускають, що їх дуже дивує. Про це «Прочерку» 9 жовтня повідомив адвокат затриманого Василь Демчик.

– Володимир Сапа нині перебуває в обласній лікарні. І суд забороняє мені і адвокату Руденко провідувати його (Марина Руденко теж адвокат Володимира Сапи – Авт.), – повідомив пан Василь. – Це вже, як то кажуть, «выше крыши». Продовжуються грубі порушення і ніякої реакції з боку прокуратури немає і не було. Якби людина лежала в реанімації і лікарі не дозволяли відвідувати хворого, все було б зрозуміло. Але ж лікарі дозволяють контактувати… Там біля Сапи конвой і адвокатів не пускають. І плювали вони на все… До речі, вчора я слухав виступ заступника Генерального прокурора України в ефірі телепрограми «Шустер Live». Дуже гарно і чітко він говорив, але це лише гарні слова. Насправді ж, нічого не змінюється…

Як повідомляє ZAXID.NET, 8 жовтня, в ефірі телепрограми «Шустер Live» заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що до «вибивання» міліцією показів з осіб, що перебувають під слідством, призводить недосконалість українського кримінально-процесуального законодавства.

"Діюче кримінально-процесуальне законодавство заважає працювати правоохоронній системі – це не секрет для професіоналів. Кримінально-процесуальний кодекс було прийнято в 1960 році. Цьому кодексу 50 років, і ви уявляєте, в якій країні цей кодекс приймався, в яких умовах, з якою програмою і для чого", – заявив заступник Генерального прокурора.

Недосконалістю діючого кримінально-процесуального кодексу України Ренат Кузьмін пояснив і те, що цього року, як повідомив в ефірі телепрограми її ведучий Савік Шустер, в міліції загинуло 28 підозрюваних у період між допитом і виголошенням вироку.

"Це тягне за собою обвинувальний нахил слідства, "вибивання" свідчень з тих, що перебувають під слідством, смерті в райвідділках і прокуратурах. Це все – дітище цього недосконалого законодавства і порочної системи", – наголосив Кузьмін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100