реклама
Sucurity Police

реклама

Є надія, що Україна стане парламентською республікою, каже нардеп від округу №199 Валентин Ничипоренко. Він вважає, що кожен президент найперше робить потужну фракцію в парламенті, а коли приходить час перевиборів, то «я не я і хата не моя», мовляв, економіка – це не відповідальність президента.

431x266

– Але за великим рахунком в нього завжди найбільша фракція в парламенті і без нього нічого не можуть зробити. Тож зараз всі будуть дивитися, який буде новий парламент і чи буде в нового президента найбільша фракція. І я вважаю, що вибори до Верховної Ради будуть не менш напружені, ніж вибори президента.

Валентин Ничипоренко за зміну виборчих правил, але водночас, якщо реформа не відбудеться, за мажоритаркою ітиме. І каже, що його зачепила інформація про деяких конкурентів.

– Я думав – іти чи не йти. Але з’явилися деякі люди, які кажуть, що прийдуть і все бігом зроблять по-новому. Я знаю цих людей, і це мене зачепило, вважаю, що вони не мають права йти на вибори. Тож округ не залишу! А кого хотів би бачити в конкурентах? Достойних. Якщо це достойні, то навіть можу побажати їм перемоги. Якщо людина зайде по мажоритарці, то вона має голосувати не так, як хтось каже, а як вважає за потрібне і дбати про округ, - розповідає нардеп.

Водночас налаштований лише на перемогу.

– З усіма конкурентами, що були в мене і в 2012, і в 2014 році, нормально спілкуюся. Це стосується і Василя Фурмана, й Анатолія Бондаренка, - каже Валентин Ничипоренко.

– Якщо буде виборча реформа і приймуть Виборчий кодекс та приберуть мажоритарку, чи братимете участь у виборах?

– Знаю, що будуть пропозиції від тих чи інших політичних сил щодо прохідної частини списку. Тоді буду думати. Але 90%, що не піду. Я практично ніколи партійній дисципліні не підпорядковувався. Навіть тоді, коли був у фракції ПР, всі знають, що була в мене в житті така помилочка, та я голосував за скасування пенсійної реформи, хоч тоді і Клюєв мені особисто дзвонив! До слова, я не боюся і списочної системи, в першому читанні за той закон голосував. Та якщо не приймуть поправок, то не голосуватиму в другому читанні. Вважаю, якщо мають бути відкриті списки, то має бути підвищено прохідний бар’єр. 8 чи 9 фракцій в парламенті – це ненормально. Має бути 2-3, – каже Валентин Ничипоренко. – Бо зайде 25 чи 30 осіб, а тоді без них не зможуть голосувати. І вони зможуть маніпулювати, тож треба це враховувати.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Роман 17.04.2019 23:56
Цитую Тыща в день:
В переводе на понятный язык "Дисциплінованим списочником не буду" означает "брать буду выше среднего по фракции".

Нє, думаю, був «не зовсім дисциплінованим », а тепер буде «зовсім недисциплінован им ».
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Тыща в день 17.04.2019 11:57
В переводе на понятный язык "Дисциплінованим списочником не буду" означает "брать буду выше среднего по фракции".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Жашків жахає 17.04.2019 09:14
Щось зЕбагато цього "муд.рого" обличчя у новинах "Прочерку" стало :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100