Практично всі опитані черкаські підприємці (у рамках грантового проекту «Моніторинг проблем малого бізнесу у м. Черкаси та розробка шляхів їх вирішення на місцевому рівні») вказали на те, що мають проблеми у веденні бізнесу. Більшість підприємців, 47%, скаржаться на недостатність коштів для подальшого розвитку і функціонуванні бізнесу. Це пов’язане, в першу чергу, з фінансовою кризою та її наслідками, на її вплив вказують 30% респондентів, та корупцією, яка заважає працювати 36% підприємців. Деякі опитані вказують і на те, що законодавство змінюється невмотивовано часто.

Такі дані оприлюднила на брифінгу виконавчий директор Черкаської обласної асоціації розвитку підприємництва Наталія Ушакова.

Серйозно ґальмує діяльність підприємців недостатня поінформованість щодо питань оподаткування – 27%, ведення бухгалтерського обліку та звітності – 29%, відповідальності за допущені порушення – 34%, що  суттєво впливає на роботу підприємця,  робить його фактично незахищеним у разі проведення перевірок.

У ході проведення анкетування були визначені проблеми, які ґальмують розвиток малого бізнесу у місті Черкаси. Найбільшу проблему респонденти вбачають у недостатній правовій захищеності – 55%, що є не тільки міською, але й загальнодержавною проблемою. Скаржаться підприємці й на недосконалу законодавчо - правову базу фіскальних органів, часті зміни у законодавстві – 34%, що теж можна віднести до загальнодержавних факторів. 44% опитаних вважають, що міська влада приділяє недостатню увагу проблемам підприємців. Це сигнал для органів влади про необхідність детального вивчення проблем малого бізнесу у Черкасах та надання йому дієвої допомоги. Заважає працювати підприємцям фінансова криза – 30% , що є глобальним ґальмуючим фактором розвитку підприємництва.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100