15 випадків перевищення норми вмісту нітратів у ранніх овочах виявили на ринках Черкас експерти Держпродспоживслужби протягом квітня.

Про це розповіла “Суспільному” завідувачка відділом санітарно-ветеринарної експертизи Валентина Власенко. За її словами, жоден продавець не має права реалізовувати продукцію без попереднього лабораторного аналізу на вміст нітратів та наявності відповідного документа.

ovochi

Згідно із законами, які регламентують права продажу, на ринку чи у магазині не можна реалізувати продукцію, яка не пройшла відповідних досліджень.

Кожна торгова точка повинна мати сертифікат якості на той товар, який продає. Видають такий у лабораторіях санітарно-ветеринарної експертизи – розповідає лікар Держпродспоживслужби Людмила Безчотнікова.

За словами завідувачки лабораторії Любові Рибасюк, протягом квітня на п’яти черкаських ринках було зафіксовано 15 випадків перевищення норми вмісту нітратів у городині. П’ять з них – виявили на Фермерському ринку міста.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Роман 10.05.2019 21:31
От дивні люди! І як перевірити, що сертифікат справді виданий на ту продукцію, яка продається? Все-одно це на совісті продавця. Це ще у досить великих магазинах можна хоч якось прослідкувати, звідки які товари надійшли. Та й то тільки через те, що їм так дешевше при їхніх обсягах. А на ринку практично не можливо відслідкувати, чи то та сама продукція, яку в лабораторію здавали, чи то вже інша... І наявність сертифіката тут аж ніяк не допоможе, хіба у продавця буде зайвий привід ціну підвищити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100