реклама

реклама

Черкаський обласний академічний театр ляльок з новеньким автобусом. Ключі від шістнадцятимісного пасажирського мікроавтобуса Hundai передали шоферу театрального колективу 15 травня.

_DSC0737

Придбали довгоочікуваний транспорт коштом обласного бюджету. На це спрямували майже 1,3 млн грн. Ініціатором оновлення театрального автобусу став голова ОДА Олександр Вельбівець. Підтримали його й депутати обласної ради, каже директор-художній керівник Черкаського академічного театру ляльок Черкаської обласної ради Любов Величко.

– Акторський колектив нашого театру запрошують фестивалі з усієї України та далеко за її межами, – додає вона. – Втім, через відсутність транспорту, часто не могли виїхати на фестивалі всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Нині ж маємо власний транспорт на заміну старому автобусу, який уже морально застарів. Таке оновлення важливе не тільки для нас, а й для наших маленьких глядачів, які чекають на наші вистави не лише в Черкасах, а й далеко поза межами області. Бо ми даруємо щастя цим діткам, які потім будуть розбудовувати нашу Україну.

_DSC0757

Нині працюють в театрі 14 акторів. За рік вони дають до 680-700 вистав. Крім того, відвідують практично усі фестивалі в Україні, часто відвідують закордонні.

– Наш театр вважають одним з кращих в Україні, – каже Любов Григорівна. – Ми перші з-поміж обласних центрів отримали звання академічного, якщо не рахувати Києва, що свідчить про визнання на державному рівні та серед наших колег. У нас в планах оновлення репертуару. Не зважаючи на те, що нові декорації та костюми обходяться нам не дешево. Нині даємо і вистави для дорослих. Зокрема «Наталку Полтавку», «Вдови», «Квартет». І ми раді, що вони також мають попит.

Цьогоріч на початку вересня колектив театру проводить власний фестиваль «Мереживо казкове». Сюди прибудуть більше десятка провідних лялькових театрів України. Це не тільки яскраві вистави для дітей, а й обмін досвідом, залучення нових ідей, розвиток для усіх залучених, підсумовує Любов Величко.

Прес-служба ОДА

реклама

Коментарі  

 
0 #4 РУБЧЕНКО 17.05.2019 13:34
Кажети, хто при німцях жирував той і зараз жирує
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Олег Гарійович 17.05.2019 13:12
Хто в океупацію жив і купався в славі, той і зараз так живи
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Тамков 17.05.2019 11:58
Любаня... як той корабель...уміє дрейфувавати при любій владі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Боклогов 16.05.2019 14:22
Нууу... Любаша, тепер кажді вихідні будети іздити із Василем по гриби у Медведівку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100