реклама

реклама

Секретаріат Черкаської обласної організації Національної Спілки журналістів України затвердив положення про щорічний конкурс на премію «Прометей».

– Із цього року наша обласна Спілка змінює підхід до обласної журналістської премії, – коментує голова Черкаської облорганізації НСЖУ Сергій Томіленко. – Вона заохочуватиме, у першу чергу, тих колег, які висвітлюють проблеми сучасних медіа, та тих, хто проводить глибокі журналістські розслідування.

Щорічна премія «Прометей» присуджується журналістам та позаштатним авторам Черкаської області за публікації, здійснені за попередні 12 місяців один раз на рік до Дня журналістики в двох номінаціях:

- за публікації глибоких об’єктивних журналістських розслідувань, автори яких порушили важливі суспільні проблеми, що викликали значний резонанс, сприяли розвиткові громадянського суспільства, помітно вплинули на хід справ, принесли бажані конкретні зміни на ліпше в тій чи іншій галузі;

- за глибокі аналітичні дослідження щодо забезпечення свободи слова, захисту прав журналістів, удосконалення діяльності засобів масової інформації, висвітлення специфіки роботи сучасних медіа та журналістів, забезпечення реагування на критичні публікації (журналісти про журналістику).

Передбачено, що висувати кандидатів на участь у конкурсі на премію «Прометей» можуть як трудові колективи, громадські організації, так і окремі журналісти. Матеріали на конкурс подаються щороку до 25 травня на адресу обласної організації НСЖУ (18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 251, к. 23, т. 37-23-01).

Переможцям конкурсу присвоюється звання лауреатів журналістської премії «Прометей», вручаються дипломи, а також грошові премії, розмір яких визначає секретаріат.

Вручення премії обласної організації НСЖУ відбувається щороку у червні у рамках заходів з нагоди Дня журналіста, повідомляють в обласній організації НСЖУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100