реклама

реклама

Уже в другій половині цього року на заводі «Богдан» в Черкасах планують розпочати складання китайських автомобілів, інформує «AUTO-Consulting».

На першому етапі – великовузлове, для реалізації в Україну. А в найближчій перспективі – дрібновузлове. Автомобілі, зібрані таким чином, планується під брендом «Богдан» експортувати в країни СНД.

Як повідомив віце-президент компанії Lifan Motors Марк Тімбер, китайська компанія вже давно веде переговори з ТОВ «Богдан Індустрія» про великовузлове складання автомобілів Lifan в Черкасах. Зараз ці переговори практично завершені і початок збирання визначене на другу половину нинішнього року. Першим на українському конвеєрі збиратимуть седан С-класу Lifan 520.

Компанія Lifan щорічно виробляє 300 000 автомобілів і 400 000 двигунів. На сьогоднішній день в Росії вже є великий центральний склад і планується відкрити ще 6. Таким чином, забезпечать безперебійні поставки машинокомплектів. Коли технології збирання будуть відпрацьовані, завод в Черкасах зможе перейти на дрібновузлове складання. Завдяки економії на доставці і ввізних митах, зібрані в Україні автомобілі Lifan будуть мати привабливу конкурентну ціну.

Заступник директора компанії «Богдан Індустрія» Ігор Ткаченко зазначив, що переговори про збірку Lifan в Україні вже на стадії завершення. Зараз мова йде, в основному, про комплектації тих кузовів, які будуть до нас поставлятися. На цей рік плани по реалізації автомобілів Lifan в Україні – близько 1000 штук. Починати власне збирання є сенс, якщо обсяг виробництва (а значить і реалізації) буде не менше 1000 автомобілів. Тому, насправді, втілення цього проекту залежить від попиту на автомобілі Lifan в Україні.

Наступним етапом цього проекту, за словами Ігоря Ткаченка, може стати дрібновузлове складання. «Богдан Індустрія» обговорює з представниками Lifan питання про експорт, зібраних дрібновузловим способом автомобілів до країн СНД уже під брендом «Богдан».


реклама

Коментарі  

 
+2 #2 О. ЧУПРИНА 09.04.2012 08:05
Це сама важлива та приємна новина з життя черкащини. Здоров"я та успіхів "Богданівцям".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Дядя Вася 08.04.2012 08:00
Це ж скільки цим божим корівкам з пластмаси і нутром "на соплях"на наших дорогах відміряно? Чи це суто на експорт,у Німеччину,напри клад? :o :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100