реклама Делікат

Відтоді, як Сергій Тігіпко зайняв одне з лідерських місць у виборчих перегонах за президентський пост (нагадаємо, що у Черкасах він зайняв друге місце), від нього і його політичної сили очікують серйозної реформаторської діяльності. Участь у місцевих виборах – реальний шанс для „Сильної України” показати себе. Тому черкаська команда „Сильної України” вирішила спрямувати зусилля на формування депутатського корпусу на місцях, аби мати можливість впливати на діяльність влади.

Партія Сергія Тігіпка презентує свою міську команду фахівців

Партія Сергія Тігіпка презентує свою міську команду фахівців

 – Ми змінили стратегію. Ми не висуваємо свого кандидата на пост міського голови і навіть поки що не визначили, чи будемо підтримувати когось у цій боротьбі, – заявив Анатолій Хмільківський, керівник міського виборчого штабу партії „Сильна Україна”. – Я зрозумів, що один в полі не воїн. Тому веду свою команду, аби через їхнє представництво у міській раді впливати на міського голову. Ми готові працювати з будь-яким міським головою.

Сам Анатолій Васильович йде як кандидат у депутати обласної ради від Черкас, а представлені ним члени „Сильної України” мають надію зайняти місця в міській раді.

Член міської команди "Сильної України" Сергій Крохін

Член міської команди "Сильної України" Сергій Крохін

Сергій Крохін, директор ринку, найбільше переймається проблемами малого та середнього бізнесу. Він упевнений, що попри численні звернення і акції протесту, влада не почула малий бізнес:

– Між бізнесом і владою стосунки непрозорі. Інформація, де в місті є вільна земля, де є якісь комунальні господарства, які можна було б використовувати, для бізнесу закрита. Відкрита – для „своїх”. Представники ділових кіл таким чином поставлені в умови нерівної конкуренції. Одних власників торгових точок прибирають, але на їхнє місце ставлять інших. Чому одним не можна, іншим можна? В такій ситуації бізнесу легше піти в тінь, ніж розвиватися, а це означає, що бюджет міста не буде наповнюватись. Наше завдання – вивести бізнес з тіні. Тоді будуть і дороги, і ремонти житлового фонду, і доглянуті двори, і рішення для усіх інших соціальних питань.

Про ремонти доріг і комунікації говорив і Микола Липкань, який  в цій команді виступає експертом з питань ЖКГ. Корінь зла у житлово-комунальній сфері він бачить у відсутності конкретного технічного контролю за виконанням різного роду робіт (з ремонту та прокладання теплотрас, водопостачання, інших комунікацій тощо):

Експерт "Сильної України" з питань ЖКГ Микола Липкань

Експерт "Сильної України" з питань ЖКГ Микола Липкань

– Ми постійно переробляємо одне й те ж! Чому так відбувається? Бо ніхто не контролює якість роботи, бо нема технічно грамотних фахівців. У відділах і департаментах міськвиконкому сидять чиновники, але не спеціалісти з технічних питань. Гроші витрачаються намарне.

Микола Борисович пропонує провести стовідсоткову паспортизацію житлового фонду:

– Треба встановити, коли збудовано будинок, скільки мешканців, які проблеми існують – від комунікацій до прибирання дворової території. Це дозволить раз і назавжди визначити, що робити і як – один раз і на все життя.

Пан Липкань виступає проти певних положень проекту генплану міста: зокрема, він вважає за необхідне припинити прокладання комунікації під проїжджою частиною доріг, що ускладнює ремонт і тих, і інших, і також «з’їдає» зайві гроші з бюджету міста.

– Житлово-комунальне господарство не потребує різких кроків, усе має бути виважене і обдумане. Але ми маємо право самі диктувати умови і встановлювати правила гри в своєму місті, – підкреслив Микола Борисович.

Але при цьому не обійтися без залучення інвестицій, хоча й вони можуть бути не лише зовнішніми. а й внутрішніми. Експерт з питань економіки Микола Лисенко здивований і обурений, що влада не хоче використовувати географічні переваги Черкас – розташування у центрі країни, наявність водної артерії та інших. А Вікторія Чубань, яка займається питаннями молодіжної політики, занепокоєна тим, що молодь покидає наше місто:

– Нам потрібна якісна і доступна освіта, і цього можна досягти завдяки системі кредитування. Нам треба вирішити гостру для молоді проблему першого робочого місця, і це також можливо зробити, якщо запропонувати роботодавцям певні пільги за працевлаштування випускників ВНЗ.

Інші ж проблеми молодих, як слушно зауважила Вікторія, яка є переможницею праймерізу «Сильної України» в Черкасах, тісно переплітаються з проблемами всього населення міста: недоступність житла, потреба у якісному медичному обслуговуванні, високі ціни при низьких зарплатах тощо.

Проблеми соціальної сфери відслідковує також Сергій Барсуков, який вважає, що система соціального забезпечення країни надзвичайно несправедлива:

– Надто часто пільги отримують ті, хто не має на них жодного права – ті, хто живе у триповерхових будинках та їздить на «мерседесах». Тому цю систему треба міняти докорінно.

Анатолій Хмільківський: "Один в полі - не воїн"

Анатолій Хмільківський: "Один в полі - не воїн"

Підсумовуючи результати першої -експертної - презентації команди «Сильної України» у Черкасах, Анатолій Хмільківський ще раз підкреслив:

– Чисельність нашої політичної сили зростає, але ми завжди ставили не на кількість, а на якість. Наша команда складається з достойних, компетентних членів, кожний з яких знає, чого хоче досягти, як буде відстоювати свій професіоналізм, як відповідатиме за свою роботу.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Спостеригач 12.10.2010 01:36
Самодостатні хлопці. Справляють приємне враження. Чого не скажешь про п"ятірку до обласної ради. Ті примудрилися треттім номером узяти до списку людину, яку проклинає третина Черкас. Мабуть людей обібрав і місьце купив- собі до облради від Сильної Украіни, а сину - четверте до міськради від Народної партії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100