реклама

реклама

На Звенигородщині згоріли живцем зайці, фазани та куріпки через людське недбальство під час випалювання сухотрав'я: у полі лишились лише обгорілі тушки звірів, йдеться в сюжеті «ТСН».



Головний лісничий Звенигородського держлісгоспу в Черкаській області Сергій Тлустий
розповідає, що лісова охорона знаходиться в стані бойової готовності, доводиться підніматися серед ночі, піднімати людей, щоб гасити пожежі.

Торік лісники загасили кілька десятків неконтрольованих пожеж. Весняний вітер їх швидко розносить на гектари. Разом із сухою торішньою травою вигоряють місця схову диких тварин. На полі лишаються лише їх обгорілі тушки.

– Заєць дикий, який був спалений живцем, не вижив через людей. Не дають пожежами цими розмножитись птахам і звірам, – обурюється бригадир Будищанського мисливського колективу Сергій Волинець

На фото – тушка обгорілого зайця

На фото – тушка обгорілого зайця


Фото мертвих обгорілих звірів та оголошення із закликом не підпалювати суху траву лісники разом з мисливцями розвісили по всіх навколишніх селах. Популяція зайців і птахів, що висиджують потомство у сухотрав'ї, стрімко скорочується. Селяни вже не обмотують дерева у своїх садах, бо взимку їх нікому обгризати.

Житель села Шампань Руслан Бойко гасив не одну пожежу поблизу села. Йому навіть вдалося застукати паліїв. Мотиви підпалів для нього досі загадка.

– Я запитав, нащо палили. Було дві відповіді: я буду корову пасти, а, по-друге, вона суха. І ця людина дивилася на мене такими очима, неначе дурень я, а не він, – каже чоловік.

За такі підпали передбачена адміністративна відповідальність. Щоправда, вона така мізерна, що від цього пожеж по країні не меншає.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Дрим 08.04.2012 20:23
Дениска, не юродствуй, перебежчик за....й :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Денис Колесник 07.04.2012 15:53
Птичек жалко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100