реклама

реклама

Депутати Черкаської міськради на сесії 5 квітня розглянули питання про прийняття безгосподарчих мереж теплопостачання у власність територіальної громади міста Черкаси.

Проте депутат Наталія Коваленко звернула увагу своїх колег на те, що проект цього рішення не підтримав директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась:

– Там є заперечення Карася. Він вказує на те, що ці мережі не є безгосподарчими. Вони належать СУБу, як правонаступникам РЕУ, – сказала пані Коваленко.

– Директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод вказує на те, що вони дійсно підпорядковувалися РЕУ, але не були у них на балансі, – заперечив черкаський міський голова Сергій Одарич.

– Відділ загально-правових питань Черкаського міськвиконкому зазначив, що це питання слід погодити з керівником КП «Черкаситеплокомуненерго». Карась це заперечує, тобто виходить, що це питання не в правовому полі, – відреагувала Наталія Коваленко.

На це Сергій Олегович відповів, що безгосподарська мережа в межах населеного пункту повинна братися у власність територіальної громади:

– Ми повинні разом з вами взяти у власність міста виявлені мережі, – пояснив свою думку Одарич. – Я розумію, що Карасю, як директору підприємства, не хочеться брати ці мережі, тому що доведеться вкладати кошти в їхній ремонт.

– А СУБу не хочеться за них платити. Усім не хочеться, – наголосила депутат.

Далі депутати із залу почали кричати, що СУБи мають обслуговувати тільки внутрішньобудинкові мережі, усі інші мають обслуговуватися постачальними організаціями, оскільки першим доведеться на їхнє утримання забирати гроші з квартплати.

– Проект рішення надійшов до правового відділу, який вважає, що це рішення зачіпає інтереси комунального підприємства, тому вказали на необхідність погодити це питання із керівником підприємства. Останній написав свою думку. Це ж не заперечення правового забезпечення, – зазначив Сергій Олегович, після чого поставив питання на голосування.

Народні обранці більшістю голосів таки передали безгосподарські мережі у власність територіальної громади.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100