Михайло Вакуленко протестує проти наміру мера Черкас встановити пам'ятник Василю Симоненку без громадських слухань

Михайло Вакуленко протестує проти наміру мера Черкас встановити пам'ятник Василю Симоненку без громадських слухань

Пам'ятник Василю Симоненку не можна встановлювати поспіхом і без попереднього обговорення. Таку думку в коментарі “Прочерку” висловив кандидат на посаду міського голови Черкас, очільник Черкаської обласної організації ВО “Свобода” Михайло Вакуленко.

- Якщо є якийсь меценат, якщо це Одарич, то він може встановлювати у себе в Мошнах, у садибі — немає питань. А якщо це місце під цей пам'ятник на території міста, то повинна бути певна процедура. Міськвиконком повинен розглянути, чи відповідає це місце якійсь прив'язці, тому що РАГС ніяк не пов'язаний із поетом. Коли Симоненко працював у “Молоді Черкащини”, приміщення знаходилося в іншому місці - навпроти “Черкаського краю”. Крім того, фахівці повинні сказати своє слово. У першу чергу — архітектори. Щоб не було так, як із пам'ятником Шевченку - більшу частину дня сонце світить йому у спину. І коли о 12 годині іде покладання квітів, якісної фотографії зробити неможливо. Бо не освітлюється обличчя, передня частина пам'ятника, - зауважив Вакуленко.

Він також пригадав, що це вже друга спроба встановити пам'ятник Симоненку. Вперше, у 2006 році, теж напередодні виборів подібну спробу зробив тодішній мер Анатолій Волошин.

- Якщо ми знову женемо стахановськими методами, щоб встигнути під вибори, і знову це буде карикатура, то це неприйнятно для загалу, який пошановує Василя Симоненка. Меценат — молодець, уся слава буде надана йому. Але давайте трішки розглянемо. Якщо пам'ятник встановлюють не в Мошнах, то громадськість повинна розглянути цей проект. Я так думаю, що відбудеться так само, як помаранчева влада встановлювала у Шевченковому пам'ятник Матері. Коли під час відкриття осипалася плитка під ногами, бо вона вночі клалася, а на ранок осипалася під ногами у людей. За цей час, який був, на мій погляд, зробити серйозний пам'ятник із довготривалого матеріалу неможливо. Значить у нас готується садово-паркова скульптура. Така як Проня Прокопівна. Якщо нас хтось хоче розсмішити, то це неприйнятно, це не та фігура, з якою можна гратися до виборів. Сама постать Симоненка надзвичайно складна, і хто не брався за цю тему, вони відзначали, що дуже складно зробити щось адекватне, щоб громада сприйняла. А зробити так, як зробив Волошин, це легко і це можна. Але вкотре над нами буде сміятися вся Україна, - підсумував очільник черкаської “Свободи”.

реклама

Коментарі  

 
-4 #3 Просто знаю 15.10.2010 18:55
Вакуленко - це ком згори,він член десятка партій.
А,є ще, голова облСвободи - ***- Тетяна Чорномаз,"великий політик"!Маргінес!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Віктор 12.10.2010 22:28
Дуже легко критикувати, попробували б зробити. Складається враження, що йде змагання хто більше спаплюжить чинного голову, а не хто щось зробить краще, як він.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 ХАос 12.10.2010 21:58
Какие шустрые стали!!! То с ПР в футбол то памятник.Сбывается народная примета: скоро выборы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100