Частина черкаських політиків, як подавали документи, або були заспані, або просто неуважні...

Частина черкаських політиків, як подавали документи, або були заспані, або просто неуважні...

Черкаська районна територіальна виборча комісія не зареєструвала список кандидатів від партії «Сила і честь», оскільки всі їхні подані документи були завірені печаткою партії ВО «Свобода». А Чигиринська районна ТВК взагалі відмовила у реєстрації двом кандидатам по мажоритарним округам від Комуністичної партії, оскільки з невідомих причин ця партія на своїй конференції висунула на один мажоритарний округ двох кандидатів. І територіальна виборча комісія просто не визначилася, що ж двома кандидатами робити. Про ці та інші курйози виборчого процесу розповіли на прес-конференції 13 жовтня громадські спостерігачі від ГМ «ОПОРА» в Черкаській області.

– Кам’янська ТВК відмовила в реєстрації кандидату на посаду міського голови, який одночасно був членом двох партій. Кандидатом у мери Володимира Тирона висунула Комуністична партія, одночасно він був керівником Кам’янського осередку Української морської партії. Володимир Тирон спочатку подав протокол з партійної конференції, де був висунутий інший кандидат, потім він приніс виправлений протокол. Також була плутанина з датами в документах, – розповідає координатор спостереження за виборами на Черкащині Микола Макуха. – Що ж до інших цікавих фактів, то зазначу, що відповідно до інформації наданої ЦВК про вік членів територіальних виборчих комісій, найстарший член ТВК в Черкаській області народився 1937 року (нині йому 73 роки) і, якщо мені не зраджує пам'ять, він є представником Комуністичної партії.

Найбільше ж партій подали документи на участь у виборах в міську раду Черкас – аж 44 партії! Найменше партій подали своїх кандидатів на посаду міського голови в Ватутіному – всього 3 кандидати. У свою чергу в селі Думанці Черкаського району була проблема з висуненням кандидатів на депутати сільської ради: кандидатур просто не було…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100