Сергій Любивий: Ще у вересні було заплановано нас не допустити до участі у виборах!

Сергій Любивий: Ще у вересні було заплановано нас не допустити до участі у виборах!

Сьогодні, 13 жовтня, о 9:20 Черкаський окружний адміністративний суд суд постановив визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Чорнобаївської районної виборчої комісії про відмову у реєстрації списків кандидатів від Селянської партії України. Про це «Прочерку» повідомив заступник голови районної організації партії Сергій Любивий.

Суд зобов’язав комісію розглянути та вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати.

– Зараз на 17 годину будемо їхати на засідання комісії, бо вони повинні виконати рішення суду, – повідомив Сергій Любивий.

За словами пана Сергія, можна припускати, що Чорнобаївський райвиборчком ще у вересні вирішив не реєструвати список визначених партій…

– Зазначу, що ми позивалися, щоб визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Чорнобаївської районної виборчої комісії за №7 від 8.09.2010 року! Ви чуєте? Саме дев’ятого місяця! І скрізь проходить ця дата! Саме у вересні приймалося рішення! – обурюється Сергій Любивий. – Вся проблема у тому, що комісія по трьом політичним силам – «Батьківщині», нашій партії і по соціалістам прийняла одне протокольне рішення від 8 вересня 2010 року. А комісія повинна була по кожній партії окремо приймати постанову. І виходить правовий колапс. Як це? У всіх протокольне рішення №7! Нам у суді пояснили, що Чорнобаївська районна виборча комісія допустила непоправну помилку. Крім того, така помилка не може бути технічна. Коли ми здавали 6 жовтня документи на реєстрацію, то здавали дві папки: перша йшла по багатомандатному, а друга йшла по одномандатному виборчому округу. У результаті цього нам дали дві довідки. Кожна під своїм номером. І коли суд потребував показати журнал реєстрації цих довідок, то виявилося, що там під номером другої довідки зареєстровані кандидати від політичної партії «Наша Україна». Отож, рішення районної комісії від 8 вересня було заготовлене ще у вересні.

Нагадаємо, що 8 жовтня Чорнобаївський райвиборчком відмовився реєструвати списки кандидатів у депутати до селищної та районної рад по багатомандатному округу та по мажоритарних округах Соціалістичної партії, Селянської партії України, Партії пенсіонерів та «Батьківщини».  Однак пізніше Черкаська обласна виборча виступила з вимогою зареєструвати списки Чорнобаївської «Батьківщини».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100