Ні фізичного, ні морального тиску на арештованих – колишніх посадових осіб Черкаської облдержадміністрації, які підозрюються у причетності до розкрадання бюджетних коштів у рамках програми «Золота підкова Черкащини», – не здійснювалося і не здійснюється. Про це заявив начальник УМВС України в Черкаській області Валерій Дерновий, якого цитує прес-служба обласної міліції.

Нагадаємо, нещодавно адвокат одного з затриманих (а саме директора будівельного підприємства МП «Мехбуд» Володимира Сапи) Василь Демчик обурювався, що, не надавши жодних доказів, Апеляційний суд підтвердив законність затримання його підзахисного http://procherk.info/all-news/639-cud-zalishae-pid-vartoju-zatrimanih-u-spravi-zolotoyi-pidkovi. Пізніше адвокат обурювався, що його не пускають у лікарню, де зараз перебуває Володимир Сапа http://procherk.info/all-news/716-advokativ-do-volodimira-sapi-sprava-pidkovi-v-likarnju-ne-puskajut. Зі свого боку на захист Володимира Яковича виступила громадськість, мотивуючи це тим, що арештований є меценатом і організатором численних патріотичних заходів.

Ось що повідомляє історичний клуб «Холодний Яр». «У селі Мельники на Чигиринщині нещодавно відкрили пам’ятник письменнику Юрію Горлісу-Горському… Профінансував побудову Володимир Сапа, якого влада нині ув’язнила. Свято відбулося без нього. Що казати – на Черкащині владу захопили «половці»! Вони почали полювання на тих, хто фінансував українські ініціативи. «Половецька орда» такого не пробачає», – йдеться у повідомленні прес-служби історичного клубу.

На ці закиди керівник міліції Черкащини Валерій Дерновий відповів, що ні фізичного, ні морального тиску на арештованих не здійснювалося. «Це підтвердив і обласний апеляційний суд, який продовжив на тривалий час термін перебування цих підозрюваних під арештом», – йдеться у повідомленні прес-служби обласного УМВС.

– Виявляється міліція йде «в розріз» з національними історико-патріотичними ідеями, – цитує Валерія Дернового його прес-служба. – Тим людям, які піклуються про нашу історію і просять випустити затриманих, слід нагадати, що культура в цивільному суспільстві будується не на крадених грошах.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 oleg 23.11.2010 00:09
Ні фізичного, ні морального тиску на арештованих – які підозрюються у причетності до розкрадання бюджетних коштів у рамках програми «Золота підкова Черкащини», – не здійснювалося і не здійснюється......обманює і не червоніє. Сапа В.Я. зайшов в приміщення УБОЗу в 10 годин у п'ятницю, а у 20 годині тільки розпочав писати явку з повиною. Цікаво, чому так довго він збирався з думками....?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 елена 13.10.2010 22:20
Розумним здається, що всі розумні; дурним, що всі дурні; а злодіям, що всі злодюги...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Віктор 13.10.2010 19:49
Дерновий хоче щоб всі на собі відчули смак СІЗО, як він колись сам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100