реклама

реклама

Близько 700 черкаських юнаків, учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, із 9 по 18 квітня проходили навчально-польові збори. Вивчення предмету «Захист Вітчизни» хлопці практично закріпили на базі Навчального Центру Державної прикордонної служби України, що в смт Оршанець.


– Повноцінні навчально-польові збори ми відродили лише кілька років тому. Це вдалось здійснити завдяки підтримці міського голови Сергія Одарича та депутатського корпусу. До цього тривалий час збори через відсутність фінансування не проводилися, – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірина Топчій.

Цьогоріч збори проходили в кілька заїздів. Усі навчальні заклади розділили на три групи, які у визначений період перебували в навчальному центрі. До цього в школах були проведені відповідні навчання та спеціальні інструктажі.

Під час зборів юнаки жили відповідно до спеціального графіку, мали змогу закріпити теоретичні навички практичними, з ними було проведено заняття з тактичної, загальновійськової, прикладної фізичної підготовки тощо.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100