У суботу, 16 жовтня, у Черкасах відбулися ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції. Зокрема, можна було скупитися біля «Гранд-Маркету» на Митниці.

Ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки було організовано з ініціативи обласної влади.

Солодощі з Червоної Слободи продають за «соціальними цінами» - на кілька гривень дешевше, ніж у сусідньому «Гранд-Маркеті»

Солодощі з Червоної Слободи продають за «соціальними цінами» - на кілька гривень дешевше, ніж у сусідньому «Гранд-Маркеті»

- Ми вже провели вже більше 500 ярмарок – вивезли продукти від виробника. А для того, щоб те, що виростили селяни, потрапило на ринок, і щоб до них повернулося доходами, ми створюємо зараз два оптових сільськогосподарські ринки, щоб прибрати посередника. Крім того, облспоживспілка і всі її районні осередки отримали завдання створити таку систему, яка була раніше, коли працювали заготівельні пункти, які приймали продукцію, і не треба було їхати кудись і просити якогось посередника щоб він забрав курку або ще щось, - зауважив під час телерадіомосту на ОДТРК «Рось» губернатор Черкащини Сергій Тулуб.

«Прочерк» поспілкувався із приватним підприємцем, який приїхав до Черкас із Христинівщини. Чоловік відмовився себе називати, мотивуючи це тим, що в нього «можуть бути проблеми»:

- У нас в селі завжди три питання: як посіять, як зібрати, і хто все це вкрав. Вчора пізно ввечері зателефонували і сказали, що треба їхать в Черкаси. Добровільно-примусово довелося їхати. І хоча я вже всю свою городину попродав, тобто, везти особливо не було чого… Взяв трохи моркви. Але ж у мене авто – вантажівка. Тільки на солярку до Черкас треба 800 гривень витратити,  а чого тоді їхати, якщо вторгую менше, ніж заплачу за пальне? Тож прийшлось серед ночі взяти у одного крупного підприємця кілька тонн цибулі, яку продаю черкащанам по три гривні. Частину втогрованих коштів віддам тому підприємцю, - розповів чоловік.

На запитання, чому не підняв ціну на цибулю, щоб собі більше вторгувати, пояснив, що ціни контролювали працівники райдержадміністрації.

- То від губернатора поступила така вказівка, що треба від кожного району щоб приїхали підприємці і привезли товар. Потім вони тут біля нас ходили і записували ціни – хто по скільки продавав, спостерігали за нами весь час, - пояснив підприємець.

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #11 Читачка 20.10.2010 11:55
А ви самі спробуйте ту морковку та цибульку виростити... З квітня по жовтень походить коло тої городинки, викохати, випликати, а тоді за копійки віддати. Та й не просто віддати, а своїм коштом 200 км провезти. Хоч би раз пан Тулуб зі своєю челяддю подивився, а ще краще спробував попрацювати, як селяни... І пожити, як вони...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 шумахер 19.10.2010 08:52
А так, це тільки акція, ви голосуйте а потім і трава не рости. Альона обясни а за кого голосувати? Хто із попередників не так робив???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 шумахер 19.10.2010 08:48
Солоха вибач алеж цього у нас небуло і попередніх 15 років! В дійсності над цим потрібно працювати, але за один день цього не зробиш!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Lebron 18.10.2010 14:35
Ось фото в тему - http://cs521.vkontakte.ru/u12599679/118440799/y_a9773ef7.jpg
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Serga 18.10.2010 01:37
с каких пор анонимки рассматриваем как факт?!
бумага все стерпит, а вот факты где?
не занимайтесь ерундой!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Солоха 17.10.2010 21:21
Шумахер , низькі ціни мене повністю задовільняють, тільки щоб вони були постійно, не тільки під наглядом губернатора в день проведення ярмарки на передодні виборів. Велика турбота про народ" Де безкоштовна медецина, доступне житло, робочі місця, навчання дітей ,нормальне пенсійне забезпечення, безпечне проживання ?.Коли наведуть лад в судовій системі і прокуратурі та міліціїї.
Ці структури не для народу. Їхні зони вільні від корупції. Але існують прайси на їхні послуги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 шумахер 17.10.2010 18:33
Да заставляють, і правильно роблять! Солоха а що тобі з цього не подобається я не можу зрозуміти, те що цибуля по 3грн? Юлька чомусь цього не зробила і не робила! А мені всеодно чи це піар ПР чи БЮТ чи Комуністів, главне що дешево!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Альона 17.10.2010 18:28
Хто скаже де можна прочитати, або дізнаться графік та місце таких ярмарок. Цікаво, після виборів ми таке корисне міроприємство побачимо? Хай ПР перенесе ярмарок на місце остогидлого футбольного майданчика. А ще краще на постійній основі налагодити співрпацю виробника з реалізаторами продукції. Отут вже люди б подякували. А так, це тільки акція, ви голосуйте а потім і трава не рости.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 фантомас 17.10.2010 10:34
Ну то правильно! Предпринимателя м дай волю то лук будет стоять по 15 гривен за килограмм( помним что прошлую зиму делалось с лимонами). А так за 3 гр. какая та бабушка купит и сэкономит немного денег на свои нужды.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Солоха 17.10.2010 10:33
І всі ці заходи під прапорами ПР. Якось треба підвищити рейтинг, не тільки спортмайданчико м під вікнами губернатора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100