реклама
Sucurity Police

реклама

image.php Департамент соціальної політики застерігає про небезпеку стати жертвами шахрайських дій. Так, останнім часом почастішали випадки, коли невідомі особи під виглядом працівників закладів соціальної сфери шляхом обману намагалися заволодіти особистим майном черкащан. Особливо уразливою категорією до шахрайських дій є самотні пенсіонери,  які за віком та станом здоров’я не можуть критично проаналізувати поведінку зловмисника та зрозуміти, що перед ними – злочинець.

Тож вас має насторожити, якщо незнайома людина дізнається у вас про ваше здоров’я, потреби, житло або заощадження, обіцяє надати грошову або натуральну допомогу (продукти харчування, засоби реабілітації, одяг тощо), допомогти оформити документи, здійснювати догляд. Будьте пильними та не повідомляйте про себе інформацію, що може допомогти шахраям у здійсненні протиправних дій щодо вас, не пускайте у свої домівки незнайомих. Адже, ціною необачності може бути не тільки майно, але й ваше життя!

Водночас наголошуємо, що в Черкасах надають соціальні послуги та здійснюють соціальну роботу з сім’ями, зокрема і за місцем проживання громадян, такі заклади:

- Територіальний центр надання соціальних послуг  (м.Черкаси, вул. Гвардійська, 7/5, та вул. Пушкіна, 13А);

- Черкаський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (м.Черкаси, вул. Благовісна, 170, 2 поверх).

Також за місцем проживання отримувачів житлових субсидій і державної соціальної допомоги робочі виїзди можуть здійснювати державні соціальні інспектори департаменту соціальної політики Черкаської міської ради  (м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307), на яких державою покладено повноваження проведення обстеження умов життя заявника (за його згодою).

Слід запам’ятати, що державні соціальні інспектори та соціальні працівники вищезазначених установ соціальної сфери обов’язково мають службові посвідчення та зобов’язані пред’являти їх під час виконання своїх повноважень.

Щоб уберегтися від шахрайських  дій, виконуйте прості речі:

- за можливості, звертайтеся за призначенням різних видів пільг та допомог безпосередньо до уповноважених закладів, установ, організацій, не довіряйте незнайомим особам свої документи;

- майте у записнику або мобільному пристрої телефонні номери соціальних установ, які надають вам соціальні послуги;

- якщо за станом здоров’я ви потребуєте соціального обслуговування вдома, під час знайомства із працівником соціальної служби, обов’язково вимагайте у нього посвідчення, переконайтеся, що там є його фотографія та печатка саме того закладу, з яким ви уклали договір про обслуговування/надання соціальних послуг;

- у разі сумнівів щодо особи, яка пред’являє посвідчення, з’ясовуйте інформацію про неї в установі, яка надає вам соціальні послуги.

Про це йдеться на сайті Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100