Україна перебуває на 102 позиції за рівнем свободи і демократії. Про це на парламентських слуханнях «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» повідомив Нестор Шуфрич – голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова, виступаючи за трибуною.

75587544_2486142348137281_70406217767321600_n

Шуфрич сказав, що і йому подобається не все, що журналісти пишуть, але обіцяв забезпечити право журналістам на безпечну діяльність.

Журналіст родом з Черкас Роман Сущенко у виступі закликав парламентарів до посилення відповідальності за перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Емоційним і влучним був виступ голови НСЖУ родом з Черкас Сергія Томіленка.

– Нарешті на найвищому державному рівні ми розглядаємо тему безпеки і виживання журналіста, – зазначив Сергій Томіленко. – Сідаючи за монітор, журналіст знає, якщо з ним трапиться біда, його не захистять.

Томіленко4

Сергій Антонович згадав загиблих журналістів і сказав, що «трагедія Гонгадзе – це страх, що паралізує суспільство».

– Влада думає, що вона вічна, і кожна влада помиляється. Воювати з журналістами – це свідомо скорочувати термін перебування при владі. Треба захищати безпеку журналістів, їхнє життя і здоров’я, а тоді лякати кримінальною відповідальністю, - сказав Сергій Томіленко і зазначив, що напередодні слухань з міністром внутрішніх справ була досягнена домовленість стосовно щоквартального звітування щодо ходу розслідування по нападах на журналістів. Страх безкарність і бездіяльність сковують професію. Кожні 5 днів в Україні б’ють і виявляють агресію щодо журналіста. Філіппіни, Перу, Палестина, Сомалі – до таких країн вже зараховують Україну, а це список країн, де журналіст в небезпеці.

Сергій Томіленко зазначив, що журналістів не розділяють на своїх і чужих. А солідарність назвав єдиною зброєю проти безкарності.

– Шкода, що тут немає президента Зеленського, але сподіваюся, що він почує нашу вимогу – зупинити безкарність захистити журналістів. Публічні парламентські слухання мають бути щорічні, а в МВС і інших правоохоронних органах мають бути уповноважені люди, які б доводили до судів справи про напади на журналістів, – сказав Томіленко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-9 #3 ещё и брехлы 06.11.2019 14:19
Сущенко с Николаева .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Семен 06.11.2019 14:11
80% жірналістів - політичні повії. А бл*дство - то гріх. Розберіться у своєму середовищі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 журналіст 06.11.2019 14:08
А за кого голосував Томіленко? Хаяли Порошенка на чому світ стоїть... Тепер Маєте те, на що заслужили :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100