реклама

реклама

Секретар Національної спілки журналістів України, адвокат побитого в 2014 році черкаського фотокореспондента Ігоря Єфімова Валерій Макеєв у фейсбуці висловив жаль з приводу відсутності у журналістському та громадському середовищі справжнього зацікавлення в цій справі.

Суд 3 «Майже шість років тому почалась Революція Гідності... Революція пройшла. А що із Гідністю? – пише Валерій Макеєв. – На судове засідання у справі Ігоря Єфімова не прийшов жоден журналіст, жоден громадський активіст. Справа не про земельний або бюджетний дерибан. Галасування чи стримана учать у судовому засіданні – не монетизується. Мова йде лише про Гідність та Пам'ять: чи дамо зганьбити наші щирі наміри, ширу віру у справедливість (шестирічної давнини)?»

Нагадаємо, майже шість років тому, в лютому 2014 року, в Черкасах біля дамби було жорстоко розігнано мітингарів. Наразі підозрюваних та обвинувачених у цій справі практично нема.

«Лише командира звинувачують у певній недбалості. Але сам процес – цікавий. Допитуємо свідків – ексберкутівців, та ексгрифонівців. У них своя пам'ять (або її відсутність: не пам’ятають багатьох деталей. Для суду). Та для мене та побитого фотокора «Вечірніх Черкас» Ігоря Єфімова це важливо: не зганьбити пам'ять. Захист обвинуваченого може тішитись: наразі із 80-ти заявлених свідків допитали лише трьох. Справа на роки. Наразі вже невідомо, яку оцінку тим подіям захисту Гідності дадуть нащадки (у тому числі, в ті роки, коли буде виноситись вирок). Пам'ять у багатьох коротка... На жаль...»

76182909_2652032891507313_6134391330907881472_n

реклама

Коментарі  

 
+13 #1 Одні запитання 13.11.2019 15:39
Макеєв - один з очільників НСЖУ. Що йому заважало закликати заздалегідь журналістів прийти на суд?!
А "Прочерк", який публікує його "гнівну відозву", чому не відправив туди свого журналіста?І чи опублікує цей коментар?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100