«Жертвами» поділу округів на Черкащині стали нардепи Богдан Губський та Сергій Терещук. Щодо обласного центру, то не дуже задоволений поділом Черкас на округи може бути міський голова Сергій Одарич. Про це у коментарі «Прочерку» повідомив провідний експерт дослідницько-аналітичного центру «Енігма» Юрій Сас.

– Терещук і Губський вже працювали в межах умовних округів і як діючі нардепи, і як кандидати у депутати. Але вони могли відштовхуватися лише від того поділу округів, який ми мали на виборах у 2002 році. Постанова ж ЦВК дещо змінила межі округів і саме цих двох нардепів можна було б назвати «жертвами» поділу округів, – зазначив Юрій Сас. – Неоднозначною є ситуація в Черкасах, адже більша частина міста входить до одного округу – №194. Очевидно, цей округ може обрати для балотування міський голова Сергій Одарич, проте по цьому ж округу може йти голова правління «Надра Банку» Валентина Жуковська. А Одарич, думаю, не захоче з нею перетинатися.

За словами експерта, якщо керуватися виключно логістикою виборчого процесу, то межі округів на Черкащині мали б бути дещо інакшими, наближеними до тих меж, що були в 2002 році.

– Тоді округи були більш-менш збалансованими. Нині ж можна було б змінити межі у рамках декількох сіл і все. Бо те, що вийшло, це нелогічно. Можна припускати, що деякі округи створювалися під певних кандидатів. Наприклад, округ №199 з центром у Жашкові міг бути створений під Валентина Нечипоренка, а Корсунь-Шевченківський округ (№196) – під Геннадія Бобова. Також погляньмо на округ №195, куди входить Драбівський, Чигиринський і Чорнобаївський райони. Явно цей округ робився, щоб потім там можна було застосувати адмінресурс чи під якогось кандидата, наприклад, заступника губернатора Олексія Головка, – припускає Юрій Сас.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Starik 04.05.2012 13:51
губскій відпочивае знього хвате
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Коропчик 04.05.2012 12:14
Анатолій Бондаренко нічого не втратив,в нього й так не має рейтингу,що по старому поділу, що по новому. Його обирала тільки смт Лисянка, а по району він мало відомий для пересічного селянина! Сьогодні Ничипір наливає гірку і в селян він у фаворі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 МАРГО 03.05.2012 22:44
ЧОМУ САМЕ ГУБСЬКИЙ І ТЕРЕЩУК? ВОНИ ПОСТРАЖДАЛИ НЕ БІЛЬШЕ , ЧИМ, НАПРИКЛАД, ВІКТОР ТИМОШЕНКО, АБО БОНДАРЕНКО!. ЩОСЬ ЕКСПЕРТИ СТАЛИ ВИБІРКОВО БАЧИТИ І ОЦІНЮВАТИ СИТУАЦІЮ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Ужасть 03.05.2012 20:14
Интересно теперь будет наблюдать за благотворительн остью пана Губского. Как и прежде, не принимая в расчет границы избирательных округов будет щедрить...или пламенные речи и переживания ограничатся новыми границами и телемедийные центры перекочуют в соседние районы:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Марія 03.05.2012 19:43
Пролетів Губський. Отак роздавав все направо і наліво на лівобережжі, а тепер срочно треба буде задарювати інгший регіон. Бідний Бодя...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Оксана Колісник 03.05.2012 19:30
Очікується грандіозне купилово!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100