реклама

реклама

Сьогодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко провів робочу зустріч із директором Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України Олексієм Бонюком та директором Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Віктором Левицьким. Головною метою зустрічі стало обговорення можливості створення в Черкасах комплексного сервісного центру правосуддя за рахунок об’єднання зусиль Координаційного центру з надання правової допомоги та органів місцевого самоврядування. Нині в Черкасах діє Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де кожен громадянин може безкоштовно отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення.

73305304_1347493532079201_7686191877132910592_o

Однак, на думку Олексія Бонюка, спектр правових послуг, які мають бути доступні абсолютно кожному, потрібно розширювати.

- Нині судова система зазнає чималих змін. Коли і чим закінчиться судова реформа, прогнозувати важко. Тож, на нашу думку, на часі перейняти позитивний європейський досвід і частину справ узагалі вивести з компетенції судів. Суди перевантажені, люди місяцями чекають розгляду справ, які можна швидше й не менш ефективно розглянути і поза судом. Реалізувати це на практиці могли б саме такі громадські центри правосуддя, які ми хочемо створити на місцях. Крім того, особливої уваги потребує зараз відновне правосуддя, покликане мінімізувати вплив на дитину несприятливого середовища. Як воно діє? Спрощено – укладається медіаційна угода між потерпілим та неповнолітнім, потім дитина проходить програму з ресоціалізації та звільняється від кримінальної відповідальності. Саме задля впровадження ефективного впровадження відновного правосуддя і потрібна тісна співпраця Координаційного центру з надання правової допомоги та органів місцевого самоврядування. Останні мають всі ресурси та повноваження, щоб дитина могла пройти процес ресоціалізації із залученням психологів, працівників служб у справах дітей, центрів для розвитку дітей, де діють різноманітні гуртки, місцевих установ, які б допомогли виправитися за допомогою громадських робіт тощо, - зауважив Олексій Бонюк.

- Тож спектр співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги та органів місцевого самоврядування задля покращення правової грамотності та правового захисту населення дуже широкий.

- - Головною ж перевагою таких громадських центрі правосуддя є те, що вони – дійсно громадські. Тобто місцеві, доступні, ефективні для потреб конкретної громади. Для цього ми власними зусиллями проведемо дослідження правових потреб жителів Черкас і врахуємо їх, щоб у майбутньому забезпечити, - наголосив директор Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Віктор Левицький.

Ініціативу Координаційного центру з надання правової допомоги міський голова Черкас Анатолій Бондаренко назвав вкрай корисною та необхідною для громади нашого міста. Тому в ході зустрічі було досягнуто домовленості про розробку концепції пілотного проекту зі створення громадського центру правосуддя в Черкасах.

- Система безоплатної правової допомоги – чи не єдина на сьогодні реформа, яка пройшла успішно і реально працює на користь людей. Тому як міський голова обласного центру вважаю, що правосуддя має ставати доступнішим для простих людей, а їхнє право на захист, правову інформацію, допомогу та підтримку – реалізованим в повній мірі. Тож, якщо органи місцевого самоврядування можуть цьому посприяти, Черкаси готові стати одним із обласних центрів, де ця корисна ініціатива буде втілена в життя, - відзначив Анатолій Бондаренко.

Про це пише сайт міськради

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 ЮЗР 24.11.2019 14:57
Бондюком 8) Плитку ему предложи
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 5 23.11.2019 10:32
На прес-конференцію у вересні Левицький до себе нікого з мерії не запросив, а тут сам до мера прибіг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Звичайний 22.11.2019 17:45
Позростається сімейка Певицьких,раніш е була тільки мама Левицька. Тихий теплий куточок тепер аж два ЦЕНТРИ.Летять гроші...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100