Українська медицина потребує збільшення фінансування з боку держави. Про це лідер партії «Сильна Україна» заявив після відвідання Центральної міської лікарні в Сумах. «Я задоволений тим, що побачив, бо за мінімального фінансування люди своїми руками практично зробили ті речі, яких в лікарнях зазвичай бракує: тут комфортні умови, хороше харчування», – підкреслив політик. За словами Тігіпка, зусиллями головлікаря Валентини Домінас залучено кошти спонсорів, на які тут впровадили новітні технології лікування та закупили нове обладнання.

Разом з тим, за його словами, якщо проаналізувати сферу медицини в Україні загалом, то в цьому напрямі необхідно зробити ще досить багато. «І насамперед йдеться про фінансування. Зараз виділяється 3,5 відсотка від ВВП, а необхідно хоча б 5», – підкреслив Тігіпко.

Окрім того, на переконання лідера «Сильної України», необхідно запроваджувати страхову медицину в державі. «Впровадження медичного страхування дозволить пацієнтам отримати якісні і доступні послуги. При цьому внески за малозабезпечених має робити держава», – підкреслив Тігіпко. Лише після таких змін, на думку політика, можна забезпечити нормальну заробітну плату для лікарів і таким чином їх стимулювати якісно працювати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100