Мер Канева про можливість брати участь у виборах: "Безвихідь..."

Мер Канева про можливість брати участь у виборах: "Безвихідь..."

Учора, 18 жовтня, у Черкаському окружному адміністративному суді розглядалася багатостраждальна справа мера Канева Василя Коломійця. Колегія з трьох суддів скасувала своїм рішенням постанову про відмову чинному мерові в реєстрації на посаду міського голови, спростувавши всі претензії до його документів. Тепер комісії залишилося або визнати рішення суду і зареєструвати Коломійця, або оскаржити рішення Черкаського суду в Київський апеляційний суд упродовж двох днів. Нові претензії до документів комісія вже не має права виставляти.

Ми поцікавилися у Василя Коломійця, чи є в нього шанси бути зареєстрованим:

- Суд відмінив рішення комісії про відмову мені в реєстрації, як безпідставне і прийняте незаконно, і зобов'язав комісію знову розглянути мої документи, але комісія, наскільки я маю інформацію, голосувати за це не буде.

- Чому?

- Мабуть, їм поставлене таке завдання, я не знаю. Якщо в суді навіть один зі членів комісії заявляє: “Я не хочу проти совісті йти, і вважаю, що ці документи правильно не подані. І голосувати за його реєстрацію не буду”... У них є два дні, щоб вступила постанова в силу.  Суд звернув їхню увагу на статтю 90, там ідеться про те, що рішення комісії про відмову в реєстрації, яке оскаржене в суді, не може другий раз прийматися комісією. Тобто, в них лишається тільки один вихід — голосувати за мою реєстрацію. Але ж вони проголосують проти, це затягування часу, і мене вже немає у виборчому процесі... Тому зараз я чекаю рішення комісії. Далі вже немає куди звертатися. ТВК все відкидає. Стаття 27 пункт 19 — у випадку, коли комісія не реєструє, має зареєструвати Вища територіальна комісія або ЦВК. Вищої територіальної комісії немає, бо обласна — це не вища. Тому безвихідь. Такого я за свої роки — скільки у виборах брав участь - ще не бачив.

- А як відреагували на  ваші заяви у Генеральну прокуратуру, СБУ, ЦВК?

- Справді,  я відвозив заяви у всі ці органи, але реакції ніякої.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100