реклама

реклама

Учора лабораторія контролю екологічної інспекції оприлюднила підсумки дослідження води із Дніпра.

e6b8ad9bfbff13a244c349df16_8a10076a

Розповіла Суспільному начальниця цього відділу Валентина Тарабукіна. Нагадаємо, пробу води взяли 10 грудня, після того, як черкасці виявили злив невідомої речовини до Кременчуцького водосховища у мікрорайоні 700-річчя Черкас.

Зі слів начальника відділу державного екологічного контролю земельних ресурсів центрального округу Віталія Бойка, ця труба призначена для талих та дощових вод.

«Ми встановили, що з витоку номер 13 зливової мережі міста Черкаси відбувається витік рідини, відділом інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води», – розповідає Віталій Бойко.

Чоловік додає, що таких об’єктів по місту 14.

Згідно з результатами аналізів, які отримали вчора, вміст сульфатів, фосфатів, нафтопродуктів та нітратів – високий, зазначила начальниця лабораторії екоінспекції Валентина Тарабукіна.

«Тут лужне середовище, це показує, що сюди потрапляють миючі засоби і лужні компоненти, як сода. Ми знаємо, що таке дощова вода, і що таке несанкціонований скид, то можу сказати, що це господарсько-побутові відходи», – каже жінка.

Зі слів Віталія Бойка, ці чотирнадцять дощових стоків перебувають на балансі комунального підприємства "ЧЕЛУАШ". Директор установи, Олексій Мельник, зазначає, до цієї системи незаконно приєднуються підприємства та зливають до неї свої відходи.

«Врізаються переважно в колектор, це дуже складно. Ми неодноразова спостерігали цю картину коли відшукували і до людей приходили, вони кажуть: ми отут копали, найшли трубу, а це кілометрові труби, вони вибивають в ній дірку і закидають землею», – зазначає Олексій Мельник.

За словами Олексія Мельника, у наступному році на 14 стоках планують встановити локальні очисні споруди. Вони призначені для фільтрації побутових і промислових стічних вод. На це необхідно близько трьох мільйонів гривень, додав чоловік.

Щоб з’ясувати, чи було порушення законодавства і що загрожує порушникам, журналісти звернулися до речника управління Нацполіції області Дмитра Грищенка. Він пообіцяв повідомити цю інформацію згодом.

Олена Баніна

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Пітро 17.12.2019 21:55
Проблемы две: одна - врезка которую никто не контролирует и вторая - НАДО 3 миллиона и немедленно. Тем более меньше чем через год это будет уже проблема не этих чиновников.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Хоба 17.12.2019 20:17
Кілометрові труби!!! Жах!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100