реклама

реклама

81806111_559990288190262_8028722902037692416_n Черкащанин у «Фейсбуці» поскаржився на постійний гавкіт сусідської собаки впродовж тривалого часу. Як з’ясувалося, господарі квартири поїхали на різдвяні свята до родичів, а собаку залишили в квартирі саму. Нікому з друзів, знайомих чи сусідів господарі не додумалися довірити ключі від квартири, щоб собаку хтось вигуляв абощо. Гавкіт і виття чотирилапого заважали людям з багатьох сусідських квартир.

Під дописом у «Фейсбуці» зібралося багато коментарів. Більшість дописувачів радили телефонувати в поліцію.

db42c525174b65d19b322663733e2430-8385

«Була схожа ситуація, приїхали швидко, викликали слідчих, МНС, вирізали броньовані двері, на все про все десь півтори години», - зазначає користувач Сергій Яковенко.

Наталя Вернидуб радить інше вирішення питання: «Виключно подати до суду на моральну компенсацію. Для цього треба на ранок сходити до лікаря і попросити прописати дорогі заспокійливі і снодійне, нехай сусіди ті проплатять. У нас така сама проблема, поліцію викликали - нічого. Сусід потім матом обкладе, якщо йому сказати».

При цьому користувачі посилаються і на закордонний досвід.

«Ми не в Норвегії чи Швеції. Там таке неможливо. Господар перед тим, як іти на роботу, має завести свого улюбленця в спеціальний садок. Окрім того, собак там вчать не гавкати взагалі. Всім добре. Захисники прав собачок мовчать. Хтось на цьому заробляє гроші», – зазначає Олег Курило.

Прессекретар патрульної поліції Черкащини Зоя Вовк роз’яснює:

– Важко довести жорстоке поводження. Чому? Бо квартира – то власність, проникнути, коли нема загрози життю і здоров’ю людини, не можна. Господарі могли увечері після вигулу собаки залишити її вдома, а самі поїхати до родичів, наприклад. Собака, яка звикла, що в таку пору хтось є в помешканні, може вити за господарями, бо залишилась на самоті. Треба у старшого будинку чи сусідів дізнатися, чи не померли господарі собаки, чи просили вони когось наглядати за собакою і на скільки вони поїхали. Звісно, громадянин має право викликати поліцію і фіксувати факти неналежного поводження з тваринами, якщо такі мають місце. А загалом, за порушення правил тримання собак і котів передбачене покарання статтею 154 адмінкодексу. Також є кримінальна відповідальність.

Зазначимо, як йдеться у статті 154:

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях –

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті –

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100