Через ряд тривожних сигналів, що надходять від спостерігачів за виборчим процесом, команда Партії Вільних Демократів планує спрямувати на кожну виборчу дільницю Черкас не менше п’яти спостерігачів, озброєних фотоапаратами, диктофонами та відеокамерами для фіксації порушень. Про це на прес-конференції 18 жовтня повідомив чинний мер Черкас і кандидат на посаду мера від ПВД Сергій Одарич.

Також Сергій Олегович повідомив, що на минулому тижні дві соціологічні компанії – «ФОМ-Україна» і фонд «Українське демократичне коло» – домовилися про проведення екзитполу у день голосування на всіх без винятку дільницях Черкас.

Сергій Одарич зазначив, що стурбованість виборами саме у Черкасах висловили навіть американці.

За словами Сергія Одарича, на кожній дільниці будуть спостерігачі, озброєні диктофонами, фотоапаратами і відеокамерами

За словами Сергія Одарича, на кожній дільниці будуть спостерігачі, озброєні диктофонами, фотоапаратами і відеокамерами

– На минулому тижні у Вашингтоні відбулися слухання за участю представників Конгресу, представників міжнародних організацій, спрямованих на підтримку демократичних процесів у світі. Обговорювалося питання місцевих виборів в Україні. Висловлена серйозна занепокоєність тими процесами, які у нас відбуваються: це і факти недопуску окремих політичних сил до виборів, і висування клонів як окремих кандидатів, так і цілих політичних сил (Одарич як ніхто інший переймається цим питанням, адже у списку кандидатів у мери Черкас зареєстрований один однофамілець чинного мера – Авт.). І окреме занепокоєння у американців викликала ситуація в Одесі і Черкасах, – повідомив Сергій Одарич. – По суті, за кордоном визначили два таких лакмусових папірці: втручання адмінресурсу у перебіг виборів у Черкасах і в Одесі. Якщо в цих містах вибори відбудуться демократично, то можна говорити, що вибори пройшли більш-менш демократично і загалом в Україні. Хоча занепокоєння дуже серйозне і, наскільки мені відомо, Посол США планує цього тижня зустрічатися з Президентом України і звертати його увагу на прояви адміністративного тиску і спроби втручатися адміністративних органів у перебіг виборчої кампанії.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Віктор 20.10.2010 22:43
І це вірно. Потрібно провести чесні вибори і показати губернатору його місце.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 фантомас 20.10.2010 12:52
Зачем еще и американцев приплетать?
Лоббизма Бродского мало?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Gdemoiprobel 19.10.2010 13:56
Пускай сначала профинансируют постройку саркофага для Чернобыля, как указано в договоре, потом пускай лезут к нам...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 елена 19.10.2010 13:28
А щож вони думали ПР- чума ,не нароком і до Америки докотиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100