реклама

реклама

У період із 24 до 27 січня на Черкащині від вірусної пневмонії померли двоє осіб. Про це у ході ранкової наради повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, пише Вичерпно

630_360_1578371119-322

За його словами, мова йде про 28-річну жінку із Кам’янки, яка померла 24 січня, та 41-річного чоловіка, який помер у реанімації Першої міської лікарні цими вихідними.

Нагадаємо, що на Черкащині зростає рівень захворюваності на ГРВІ.

Для довідки:

Пневмонія — хвороба, для якої характерне запалення легень, яке відбувається перш за все у повітряних міхурцях, що мають назву альвеоли. Зазвичай причиною є інфікування бактеріями, значно рідше — вірусами та іншими мікроорганізмами, ураження деякими медичними препаратами, ураження легень при автоімунних захворюваннях тощо.

Зазвичай при захворюванні спостерігають наступні симптоми: кашель, біль у грудях, гарячка, ускладнене дихання. Існують вакцини для запобігання пневмонії, яку спричинюють певні збудники. Лікування залежить від причини захворювання. Бактеріальну пневмонію лікують антибіотиками. При гострій формі пневмонії хворий, зазвичай, проходить лікування в стаціонарі.

У Черкаських школах захворюваність на грип та ГРВІ склала понад 30%. Дуже ймовірно, що відзавтра школи зачинять на карантин. Про це у коментарі Zmi.ck повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

"Наразі ситуація вивчається, у школах є навіть понад 30% відсутніх дітей, ймовірно завтра буде карантин",- розповів Сергій Воронов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100