реклама

реклама

У рамках інформаційної кампанії з детінізації зайнятості більше 6 тисяч суб’єктів господарювання торгівельної сфери та громадського харчування Черкащини отримали попередження про відповідальність у разі допущення до роботи працівника без укладення трудового договору. До проведення інформаційної кампанії, на доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, долучилися фахівці територіальних органів центральної виконавчої влади – Держпраці, Служби зайнятості, Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів, органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій.

Черкаси інф кампанія

Учасники інформаційних рейдів поінформували більше 5 тисяч підприємців Черкаської області про ризики використання праці неоформлених працівників, а понад 21 тис. працівників дізналися про переваги офіційного працевлаштування. Посадовці закликали роботодавців офіційно оформити найманих працівників та попередили, що за використання незадекларованої праці законодавством передбачені фінансові санкції. Обов’язковою умовою офіційного оформлення працівника є вчасне повідомлення про його прийняття територіального органу Державної податкової служби.

Крім інформаційних рейдів на Черкащині також проведено ряд семінарів, нарад, виїзних акцій, флешмобів для представників підприємств, установ, організацій, на яких наголошено на негативних наслідках тіньової зайнятості для працівників і роботодавців.

«Представники суб’єктів господарювання Черкащини дізналися про загрози використання незадекларованої праці для роботодавців і працівників, отримали інформаційні матеріали, брошури Міжнародної організації праці щодо небезпек неофіційної зайнятості. На телебаченні розпочалася трансляція соціальних роликів, що висвітлюють переваги офіційного працевлаштування, попереджають про значні штрафи у разі використання праці нелегальних працівників. Завдяки інформаційним рейдам і засобам масової інформації роботодавці Черкащини отримали необхідну інформацію, щоб оформити працівників відповідно до законодавства. Після проведення аналізу і визначення результатів інформаційної кампанії з легалізації зайнятості до роботодавців, які порушують вимоги законодавства, будуть вжиті відповідні заходи», - наголосила начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва.

Закликаємо роботодавців легалізувати трудові відносини. Допущення працівника до роботи без оформлення трудових відносин – порушення трудового законодавства.

Управління Держпраці у Черкаській області

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Какие же люди 06.02.2020 15:29
Так де ці всі пере6вірки тоді в*рані, якщо люди заявляють що пиво в нас в генделяж продають не оформлені продлавчині
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 МУЦАЛХАНОВ 06.02.2020 12:43
Так в цього Малімона пиво продають одні негегали, а він тільки збагачуться за рахунок держави
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Припердоленко 04.02.2020 13:52
А пивкарь Сашко ....... теж отримав ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100