реклама

реклама

Родниківська сільська рада направила звернення голові Черкаської ОДА та голові Уманської РДА.

«Просимо Вас в процесі підготовки матеріалів перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад Уманського району, з метою досягнення зазначених базових принципів добровільності об’єднання, врахувати зроблені напрацювання громади с.Родникіка та Паланської ОТГ, а саме, обрану перспективу приєднання Родниківської сільської ради до Паланської ОТГ», – йдеться в листі.

На даний час ухвалено рішення Родниківської сільської ради  від 20 грудня 2019 р № 52-1/VII «Про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади». Аналогічне схвалення проекту рішення проведено с.Піківець та Паланською  об’єднаною територіальною громадою Уманського району Черкаської області.

«Із аргументів, які були озвучені на координаційній нараді по обговоренню перспективного плану Уманського району, а саме обґрунтування, що включення Родниківської сільської рада перспективним планом до Паланської ОТГ заблокує можливість розвитку міста Умані не може сприйматись як серйозний аргумент, бо розвиток повинен базуватись на взаємовигідних умовах, як сільського населення с.Родниківка так і міста Умані і якщо запропоновані проекти взаємовигідні то і немає різниці їх територіальне підпорядкування, дві громади будуть зацікавлені в їх реалізації. Тим більше місто Умань має достатньо вільних територій для свого просторового розвитку, а виходячи з розробленої містобудівної документації м.Умані основними напрямками розвитку передбачалось включення територій де розміщені потужні господарюючі суб’єкти (платники податків), що не може позитивно сприйматись як громадою Родниківки так і громадою існуючої Паланської ОТГ, бо негативно вплине на наповнюваність бюджету як Родниківської сільської ради так і Паланської ОТГ в майбутньому, так як основні виробничі потужності як і адміністративна будівля припустимо Уманського тепличного комбінату  знаходяться на землях Родниківської сільської ради (загальна площа землекористування близько 400 га)  і тільки  близько 20 га  землекористування УТК  знаходиться в адміністративних межах Паланської ОТГ, але податкові надходження розподілялись порівну тим більше, що раніше більшість ПДФО зараховувався до районного бюджету», - йдеться в зверненні.

Також, можна навести приклад створення умов для районної медичної первинки, яка фінансово урівнена по фінансуванню з міською з НСЗУ при явних більших видатках на розгалуженість та логістику, що часто покривалось місцевими бюджетами сіл, селищ що знову негативно впливає на якість надання цих послуг.

Повертаючись до основних базових планів розвитку м.Умані. які передбачені розроблюваною містобудівною документацією, а саме включення в межі міста житлових мікрорайонів, які знаходяться на землях Родниківської сільської ради, а також Піківця в межі міста так як реєстрація тих громадян як жителів м.Умань. Але реальних взаємовигідних кроків міською радою за десятиліття існування такого явища, здійснено не було крім суперечливих дій від заперечення впливати на розвиток та вирішення проблем даних районів до ухвалення рішення всупереч територіальному розміщенню. Пропозицій по обміну територіями Родниківської сільської ради та озвучені плани міської ради щодо інтеграції даних мікрорайонів в місто реалізовані не були.

Ще однією ціллю приєднання громад Родникіки та Піківця є просте бажання деяких політичних сил  при збільшенні громади міста Умані перевести  її в статус більше 90 тисяч мешканців для переходу на пропорційну систему виборів, і такі політичні ігри взагалі виходять за рамки здорового глузду та самої концепції децентралізації, – йдеться у зверненні.

Загалом, як стверджується в заяві за підписом голови сільради, мінуси концепції приєднання села до міста є у всіх галузях – від комунальної до спортивної, від медичної до освітньої.

Виходячи з вище викладеного просимо врахувати думку громади села Родниківка та Палатської ОТГ та за основу взяти принцип добровільності, як базовий  в процесі об’єднання, пише сільський голова Руслан Яремчук.

Водночас Паласька ОТГ також зверталася до Міністерства з цього питання, бажаючи приєднати до себе ряд сіл, відповідно і вказане село:

500x281-images-news-022020-e73700e0f1d8041a38de4c68ac3f32c9

Але в обласній державній адміністрації вже встигли відповісти громаді, зазначивши, що не бачать там правових підстав для об’єднання.

Громада так і не зрозуміла, на який закон ссилаються в обласній адміністрації.

500x281-images-news-022020-e73700e0f1d8041a38de4c68ac3f32c9

У громаді схвильовані і хочуть домогтися зустрічі з заступником голови ОДА Романом Карманніком.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Даріана 06.02.2020 10:47
Голові ОДА тексти пишуть лівою ногою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Учитель 05.02.2020 15:57
Якщо в адміністрації закони знають так, як мову, то нас скоро кури загребуть. У відповіді голови в одному реченні 2 пунктуаційні помилки. Чи сьогодні бути безграмотним не соромно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100