Туристично-інформаційний центр запрошує всіх охочих на оновлену екскурсію історичним центром Черкас, яка стартує у суботу, 26 травня, об 11:00 у сквері Богдана Хмельницького біля ресторану «Чайка». 

Триватиме захід півтори години. Далі екскурсії проходитимуть щосуботи.

Екскурсія «Вулицями старого міста» з'явилася ще два роки тому, але у 2011 з різних причин цей проект було призупинено. Завдяки зусиллям Турінфоцентру з травня екскурсії відновлені. Екскурсоводи – молоді патріоти рідного міста – залюбки розкажуть про найбільш цікаві місця Черкас.

У програмі – секрет рівної прямокутної забудови міста, колоритні легенди козацьких часів, оповіді про життя поміщиків 19–20 ст. і їхні модернові маєтки. Найважливішими пунктами екскурсії є унікальний музей «Кобзаря» Т. Шевченка, меморіал «Пагорб Слави», мальовничий Свято-Троїцький храм, повний дивовиж краєзнавчий музей, чарівний Палац одружень, казкова блакитна будівля колишнього готелю «Слов’янський».

Орієнтирами для екскурсовода й екскурсантів слугують інформаційні дошки, встановлені в попередні роки. На них – головні факти про пам’ятки Черкас і архівні фотографії будівель, які, на жаль, не збереглися. Наприклад, ідучи повз школу № 17, гості дізнаються, що на місці одного з її корпусів сто років тому була престижна жіноча гімназія. На відповідному інформаційному стенді розміщене історичне фото навчального закладу.

– Екскурсія підтверджує статус Черкас як міста для відпочинку вихідного дня, – розповідає директор міського туристично-інформаційного центру Світлана Неухацька. – Програма є компактною і насиченою. Після екскурсії учасники переконуються, що Черкаси – осередок козацької культури, столиця митців: Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Данила Нарбута. Ми плануємо розширювати програму, створювати нові цікаві проекти, щоб гості міста відчули себе справжніми черкасцями та рекомендували місто своїм друзям.

По детальну інформацію стосовно екскурсійної програми «Вулицями старого міста» звертайтеся до Турінфоцентру:

Тел.: +38 (0472) 544-300

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Блог: http://cherkasy-tour.livejournal.com

Офіційна сторінка «уКонтакті»: vk.com/cherkasy.tour

Офіційна сторінка у «Facebook»: www.facebook.com/cherkasy.tour

Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100