Відділ екології Черкаської міської ради надіслав приписи Службам утримання будинків, підприємствам та організаціям міста щодо запобігання надзвичайних ситуацій, які можуть бути спричинені аварійними деревами.

– У Черкасах нині знаходиться близько 2500 аварійних та сухостійних дерев, – говорить головний еколог міста Володимир Гусаченко. – Крім того, небезпеку для громадян спричиняють дерева, котрі посаджені 40-50 років тому, адже перебувають у дуже аварійному стані. Щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, міська комісія з обстеження зелених насаджень з травня по червень оглядатиме місто на предмет виявлення небезпечних насаджень.

Одразу всіх аварійних дерев міста позбутися неможливо, оскільки це потребує значних фінансових затрат. Зараз вирішується питання щодо залучення підприємств та організацій міста до видалення таких дерев, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Нижче можна ознайомитися із текстом припису.

Припис

Відповідно до статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045, у процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров`ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акту.

Згідно з «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, Правилами благоустрою міста Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 № 4-688, відповідальність за утримання зелених насаджень покладена на балансоутримувача, забудовника, власника або орендаря земельної ділянки.

Вам необхідно в найкоротший термін обстежити зелені насадження та провести роботи з видалення вкрай аварійних дерев, які становлять реальну загрозу для здоров`я та життя громадян, про що повідомити департамент житлово-комунального комплексу.

Роботи з виявлення та видалення аварійних дерев проводити постійно. За довідками та зразком акту на видалення аварійних дерев звертатися до відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу (м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 36 каб. 419, тел. 45-23-81).

Директор департаменту О.В.Риджаніч


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100