praaaapor Проблема малокомплектних шкіл у селах Черкащини  – одна з найболючіших. Вирішення її потребує не лише додаткових бюджетних коштів, поміркованої кадрової політики, а й нового державницького підходу, йдеться у повідомленні народного депутата України Богдана Губського. Сьогодні ж інколи вирішення цієї непростої дилеми зводиться  просто до закриття школи чи класу, і  дітям доводиться здобувати освіту в сусідньому селі, долаючи по кілька кілометрів щодня в різних погодніх умовах. Але школа, тим більше в невеличкому селі – це не просто заклад освіти, це осередок життя .

 Народний депутат України Богдан Губський  започаткував та успішно реалізує кілька програм, спрямованих на підтримку освітянської галузі. Відвідуючи села Черкащини  та враховуючи велику кількість звернень сільських вчителів,  Богдан Губський  вивчив питання мало комплектних шкіл. Нещодавно парламентарій вніс на розгляд Верховної Ради  відповідний законопроект, згідно з яким ніхто не має права закрити клас , навіть якщо там навчається троє дітей.

- Закриття шкіл у селах я вважаю недопустимою ситуацією. І якщо у якомусь селі хочуть закрити клас або школу – звертайтеся до мене. Я не дам закрити жодного класу, жодної школи, - підкреслив народний депутат України Богдан Губський. - Згідно Закону школу не мають права закривати без згоди місцевої громади, і це правильно, адже це дуже серйозне питання – загине школа – загине й село. Як народний депутат я докладу всіх зусиль , аби цього не сталося.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100