У Міжнародний день музеїв Богдан Губський передав Національному Шевченківському заповіднику унікальний прижиттєвий портрет Кобзаря – портрет роботи В. Гутовського 1860 р. Робота зберігається лише в одному екземплярі  та не містить так званих художніх домислів.

В Міжнародний день музеїв народний депутат України Богдан Губський відвідав Канів і Золотоношу та зробив цінні подарунки місцевим музеям.


Народний депутат щороку традиційно відвідує Національний Шевченківський заповідник – музей Тараса Шевченка у Каневі. Окрім постійної допомоги колективу, вивчення проблем працівників культури та музейної справи, нардеп опікується збереженням та примноженням історичних пам’яток, що зберігаються у фондах музею. Кілька років тому завдяки Богдану Губському експозиції музею поповнились цінними картинами на шевченківську тематику – «Могила Т. Шевченка» (1931 р.) та «Портрет Т. Шевченка» (автор невідомий, 80 – і рр.XIXст.).

Цьогоріч, вітаючи колектив музею з професійним святом, народний обранець презентував музеєві унікальний прижиттєвий портрет Кобзаря – портрет роботи В. Гутовського 1860 р. ( з літографії  А. Косткевича) . Картина, за експертним висновком фахівців Національно – художнього музею України, є «рідкісним естампом, який становить мистецьку та історичну цінність». Робота виконана в складній техніці та зберігається лише в одному екземплярі.

За словами Генерального директора заповідника Василя Коломійця, це особливий подарунок – в колекції музею дуже мало оригінальних речей, пов’язаних з Шевченком, тому цей портрет – «живий Шевченко» - невдовзі  займе почесне місце в експозиції музею, і ним зможуть милуватися українські та іноземні туристи.

Народний депутат вшанував пам’ять Великого Кобзаря, поклавши квіти до його могили, а також залишив свій відгук про чергові відвідини музею в Книзі відгуків. Богдан Губський заявив, що очолюваний ним Фонд інтелектуальної співпраці «Україна – ХХІ століття» розробив цілу програму збору історичних раритетів пов’язаних з життям та діяльністю Тараса Шевченка.

Сьогодні ж Богдан Губський відвідав Золотоношу –  працівники місцевого краєзнавчого музею давно знайомі з народним депутатом – не так давно за його сприяння в Золотоноші відкрився  пам’ятник першому директорові музею, місцевому краєзнавцеві Михайлові Пономаренку.

Оглянувши експозиції музею, присвячені історії та сучасності міста Золотоноша, народний депутат поспілкувався з працівниками музею, восьмикласниками школи №1, які перебували там на екскурсії, та передав музеєві подарунок з нагоди свята – сучасний ноутбук.

Про це інформує прес-служба народного депутата Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 ян 18.05.2012 19:39
Під час ремонту музею Т.Г.Шнвченка було поцуплено, або як афішують - загублено чи втрачено. Бодя купив картину .........................................Невдовзі, ще хтось, поверне ціну реліквію...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Тарас 18.05.2012 16:18
Где он взял картину?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100