Як уже повідомляв “Прочерк”, ситуація із реєстрацією чинного міського голови кандидатом на посаду мера міста є доволі напруженою. Міська виборча комісія відмовляється виконувати рішення судів і оскаржує їх. Як довго ще триватиме ця судова тяганина, і чи є у Василя Коломійця шанси бути зареєстрованим? Ситуацію коментує Олександр Скорина, кандидат в депутати Канівської міської ради від міської партійної організації ВО “Свобода”, представник “Свободи” в Канівській міській виборчій комісії (був головою комісії на міських виборах попереднього скликання):

- Комісія давно мала б вже зареєструвати Коломійця. Та його опонентам було б вигідніше, щоб цього прізвища в бюлетені не було. Інтерес у цьому можуть мати в першу чергу Віктор Ніколенко і Володимир Коржов. Голова комісії - представник Партії регіонів, яка висунула Ніколенка. Заступник голови - представник Партії Зелених, яка висунула Коржова. Вважаю, що Партія регіонів через своїх людей в комісії впливає на її роботу. Зараз, думаю, вони вже не раді, що заварили цю “кашу”, але відступитися для них - це загроза програти. Бо відступ їх залишить “брудними” і підніме рейтинг “постраждалого” Коломійця. Через це так вперто йде боротьба проти реєстрації чинного мера. Але вони “нарвалися” на грамотний спротив і, слава Богу, на поки що на ще чесних суддів. Та відчувається, що страшна диктатура поставила перед собою ціль захопити владу. Протидія їй стає навіть небезпечною.

- Що зараз відбувається у Канівській міській виборчій комісії?

- Комісія знову оскаржила рішення Черкаського суду до апеляційного суду. Тобто, було перше рішення суду оскаржене, Апеляційний суд виніс рішення, що вони мають розглянути документи Коломійця. Вони розглянули, винесли рішення — відмовити в реєстрації на підставі зачіпок до документів, які не є суттєвими. Коломієць оскаржив це їхнє рішення у суді. Черкаський адміністративний суд усі ці претензії до документів визнав несуттєвими, скасував рішення про відмову в реєстрації і зобов'язав розглянути повторно це питання. А вони оскаржують це рішення. Їм склад суду не сподобався. У колегії суддів знову була суддя (правда, вже не та, що доповідає), яка в першому суді була доповідачем. І вони на підставі цього оскаржують в Апеляційному суді. Тепер є два дні на розгляд у Київському апеляційному суді.

- Тобто, фактично Коломієць не зможе брати участі у виборах, бо вже друкують бюлетені?

- Якщо Апеляційний суд визнає дії комісії неправильними, то вони мають все таки зареєструвати Василя Коломійця, знищити надруковані бюлетені та надрукувати нові.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100