Сьогоднішня прес-конференція у Черкаському прес-клубі реформ нагадувала політичний брейн-ринг. У одному куті — очільниця міської “Батьківщини”, депутатка Черкаської міської ради Наталя Коваленко, у іншому — лідер міських “регіоналів” Сергій Отрешко. Обоє зібрані і готові до бою. У Коваленко на столі блокнот із партійною символікою і така ж ручка — біленька, зі зворушливим червоним серцем. Отрешко — мінімаліст. Прийшов без блокноту, але теж крутив у руках синю ручку із написом “Янукович — наш президент 2010”.

Політичне різнобарв'я як національний вид спорту

Обговорення питання про зміну політичної орієнтації викликало чи не найбільший резонанс. На думку Сергія Отрешка, це риса, яка сьогодні притаманна всім:

Отрешко: "Будь-яка партія, яка приходила до влади, починала “розбухати” неймовірними темпами..."

Отрешко: "Будь-яка партія, яка приходила до влади, починала “розбухати” неймовірними темпами..."

- Політична зміна кольору, на жаль, притаманна сьогодні всім. Це можна назвати національним видом спорту. Ми чудово бачимо кругообіг, коли люди по кілька разів змінюють свою партійну орієнтацію, більше того — заходять двічі в одну й ту ж воду. Але це констатація факту, і з цим треба змиритися. У нас сьогодні немає жодної політичної партії з більш ніж десятирічною нормальною структурованою історією. Це проблема нашої досить молодої держави. Люди, яких ми висунули по мажоритарних округах, і які є в нашому списку... Головним критерієм була не партійність, а ця людина повинна була бути лідером громадської думки або хоча б про нього повинні знати в цьому окрузі, повинна бути в змозі щось для цього округу зробити, і не бути категорично не згодною із нашими поглядами на ситуацію, - пояснив принцип “природного відбору” пан Отрешко. Як відомо, він донедавна був членом Народної партії, тому знає, про що говорить.

Що ж до того, що Партія регіонів сьогодні “нарощує м'язи”, а її партійні ряди зростають мало не зі швидкістю світла, то це, на думку головного регіонала Черкас (після Влізла, звісно) аж ніяк не є трагедією:

- Ще ремарка щодо того, що сьогодні ПР неймовірно “розбухає”. Якщо ми повернемося в історію, то побачимо, що будь-яка партія, яка приходила до влади, починала “розбухати” неймовірними темпами. Особисто я нічого поганого в цьому не бачу. Адже, людина, яка написала заяву для вступу в партію, ще не є членом партії, згідно статуту, а друге, для партії це тільки плюс, бо ми маємо можливість із тієї великої кількості заяв вибрати ті, які дійсно або щирі в своєму бажанні, або поділяють наші погляди і нам по дорозі. Ми сьогодні маємо статутну можливість виключати із партії тих членів, які або негативно впливають на імідж партії, або не виконують рішення партійного керівництва. Тому я не бачу якихось небезпек в тому, що люди змінюють партію. Якщо людина може зробити щось хороше для місцевої територіальної громади, то вона достойна бути нашим членом, - зауважив Сергій Отрешко.

Щодо Булатецького, то “розтин покаже”...

Тим часом, російський спостерігач Ігор, який прийшов послухати, про що ж будуть говорити під час прес-конференції, вставив свій дотепний коментар. Мовляв,  членам партії “Батьківщина” поки ще не пізно можна надсилати резюме.

Коваленко: "Коли людина один раз зраджує, то вона до цього схильна..."

Коваленко: "Коли людина один раз зраджує, то вона до цього схильна..."

На подібну в'їдливість Наталя Коваленко відреагувала блискавично і навіть висловила своє співчуття “регіоналам”:

- Наша команда болісно пережила всі ці переходи.... не хочеться говорити “зрада”, але те, що сталося, те сталося. Я співчуваю трошки нашим колегам, до яких прийшли люди, які здатні на зраду. Бо коли людина один раз зраджує, то вона до цього схильна. Тому мені б не хотілося, щоб наші хай і опоненти, але щоб вони відчули, як це неприємно, коли зраджують. Коли проходять за списками, коли отримують мандати, а потім за якісь посади, преференції чи когось там залякали, і вони забувають про те, що вони були членами партії і все кидають, зауважила Коваленко.

Вона також розповіла про партійні чистки в “Батьківщині”:

- Стосовно формування списків, то в наших списках немає жодного кандидата в депутати, який у попередньому скликанні голосував за передачу “Черкаситеплокомуненерго” в оренду, за ліквідацію РЕУ, за інші антисоціальні рішення, бо ми навіть деяких депутатів із партії повиключали за те, що вони проголосували всупереч нашим програмним засадам. А от депутати з Партії регіонів, які голосували за передачу в оренду “Черкаситеплокомуненерго”, то їх між першим і другим туром президентських виборів теж виключили із партії, а потім повернули, і зараз вони знову висуваються. У нас зовсім інший підхід, бо ми вже знаємо, що таке зрада. Ми не хочемо, щоб наш рейтинг “добивали” не дуже відповідальні люди, - підкреслила Коваленко.

На запитання, чи не є Микола Булатецький технічним кандидатом чинного мера Сергія Одарича депутатка міськради відреагувала стримано:

- Ми висували його не для того, щоб він голоси відтягував, а для того, щоб він набрав голоси для перемоги. Відверто кажучи, Микола Булатецький очолював партію “Реформи і Порядок”, яка входить до БЮТу, зараз вступив до партії “Батьківщина” і був висунутий нашою політичною силою на посаду міського голови. Ніяких намірів комусь підігрувати (тим більше — Одаричу!) немає. Особисто я наполягала, що якщо ми його висуваємо, то він повинен стати членом партії “Батьківщина”, щоб на нього поширювалися вимоги статуту партії. І він є нашим висуванцем для перемоги. Наскільки це вдасться зробити, “розтин покаже”, - підсумувала Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
+3 #7 Альона 21.10.2010 21:57
Цитую Gdemoiprobel:
Перебежчики были всегда. Но руководителям партии регионов виднее что и как делать

"Золоті" люди поперебігали до ПР. А золтих людей потім легше продати. Вкотре є доказ, що ПР - це бізнес в першу чергу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Землевпорядник 21.10.2010 16:05
Отакі дописувачі як Гонта і продаються всім і вся, а причому тут ЮТ, якщо людина і рідну мати може продати. Як говориться в сімії не без урода
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 Гонта 21.10.2010 15:19
БЮТу на Черкащині немає. Його знищили в період коли Тимошенко продала його Губському,Косте нку,Томенку,Олі йнику,Кузьменку і т.д.Тому не потрібно з ніг перевертати все на голову і ствержувати хто кого за що зрадив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Gdemoiprobel 21.10.2010 10:33
Перебежчики были всегда. Но руководителям партии регионов виднее что и как делать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 asd1w 21.10.2010 10:24
Якщо переходять до нас то це молодці, а якщо від нас то зрадники. Ю.В.Т. зрадила Лазаренка і нічого. Другий кинув цілу обласну організацію і нічого, третя кинула УСДП, заради прохідного місця в обласну раду і теж нічого. А де Ваша позиція доказувати, як повчаєте інших. Понабирали зрадників а потім будете... Горбатого як кажуть струнким на зробиш. Потрібно пропонувати програми, а не піарні байки.. Україна без Ющенка чи як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Кронос 21.10.2010 09:04
Все видят, что на этих выборах админресурс мочит исключительно команду Одарича. Про БЮТ Тулуб ваще не вспоминает и не трогает. А все потому что его курирует регионал Олийнык. Вот и секретарша Олийныка Наташа Коваленко в конце гонки наконец то голос подала. Правда регионалов есс-но не трогала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Віктор 20.10.2010 22:23
Є такий закон, що подібне завжди притягує подібне. Основна маса людей бігає із партії в партію не за ідеєю, яка нібито згуртувала однодумців. В наш час - це один із способів виживання із-за страху втратити все, що здобуто і бажання отримати щось більше. В основі всього цього лежить не духовна ідея, а звичайний страх. От і все. Про що говорити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100