Засновник черкаського велоруху Руслан Коваленко

Засновник черкаського велоруху Руслан Коваленко

Учора в Києві назвали імена чотирьох українців, які понесуть олімпійський вогонь під час естафети, що триває зараз у Великій Британії. Серед них директор реабілітаційного центру "Левеня" для дітей з проблемами зору Віра Ремажевська, директор благодійного фонду "Краб" Лариса Лавренюк, засновник черкаського велоруху Руслан Коваленко та столичний хірург Павло Макогончук. Вони пронесуть олімпійський вогонь 28 та 29 травня в пригороді англійського міста Честер, інформує «Газета по-українськи».

Їх обрали через спеціальний сайт серед 3015 осіб. На сайті, охочі мали змогу порекомендувати людину, яка на їх думку була гідна нести олімпійський факел. Частіше всього, українці радили обрати лікарів, вчителів, спортсменів, акторів та письменників. У заявках часто зустрічались імена відомих людей.

Чотирьох українців обрало журі, що складалось з телеведучого Савіка Шустера, голови Національного Олімпійського Комітету Сергія Бубки, співачки Руслани та голови компанії "Самсунг" Юнгчул Парк.

Також українцям представили офіційний факел. Він виготовлений з позолоченого алюмінію і важить 800 грам. Має трикутну форму як символ того, що Лондон приймає втретє Олімпіаду. У ньому зроблено 8 тисяч отворів, що символізує кількість миль, які факел пройде по території Великої Британії та кількість факелоносців, які нестимуть його.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100