Бюджетні установи заборгували КП «Черкаситеплокомуненерго» майже 10 мільйонів гривень за тепло. Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор підприємства Павло Карась. Зокрема, найбільше боргів мають установи, котрі фінансуються з Держбюджету. Так, обласне управління СБУ заборгувало 482 тис. грн, обласне управління міліції – 77 тис. грн, обласне управління МНС – 455 тис. грн., черкаська Державтоінспекція – 385 тис., управління по експлуатації Будинку рад (приміщення облдержадміністрації) – 350 тис. грн. Це лише кілька найбільших боржників. Серед інших числяться і заклади освіти, медицини, культури, ще деякі управління тощо.

Фото: Сегодня

Фото: Сегодня


– Під загрозою на сьогодні проведення ремонтної кампанії в місті. Можна зірвати підготовку до зими, - застерігає Павло Карась. – При тому, що городяни платять справно, рівень розрахунків населення становить 99%. У таких умовах, маючи нарахування, я реально не маю чим розрахуватися за доставку необхідних комплектуючих, я не знаю, як я буду виплачувати заробітну плату по тій причині, що зі мною не розраховуються.

За словами Павла Миколайовича, якщо до 1 липня ці установи не розрахуються за тепло (а борги тягнуться ще з Нового року), жодна з них не буде підключена до теплопостачання.

– Ми будемо робити те, що роблять газовики зі своїми боржниками – ми проведемо демонтаж певної ділянки труби, так званий видимий розрив.

- У нас немає іншого виходу, - каже Павло Карась. – Я про цю ситуацію повідомив і керівництво обласної ради, бо це об’єкти відповідальності обласної ради, про це знає міський голова, але чомусь міський бюджет має можливість розраховуватися за тепло, а от обласний має заборгованість. А ситуація з Держбюджетом узагалі критична. Тому я змушений повідомити міську громаду, щоб не дивувалася, коли 15 жовтня наприклад, в Онкодиспансері, буде холодно.

Комунальник каже: жодних законодавчих обмежень щодо відключення таких установ, як міліція чи СБУ немає. Є лише по лікарнях і житлових будинках.

– Я не можу звинувачувати регіональних керівників, бо їх не фінансує київське керівництво. Але можу стверджувати, що є місце бюджетного правопорушення. Тому що тепло – це захищена стаття бюджету. І коли не сплачено за тепло, не можуть проводитися інші розрахунки, - каже керівник. – Але є і різне відношення, наприклад, Черкаський національний університет винен мільйон 124 тисячі. Керівництво звернулося, ми уклали договір реструктуризації, а от інші практично ігнорують.

За його словами, КП «Черкаситеплокомуненерго» запланувало багато заходів щодо підготовки до зими. Це і заміна мереж, ремонт обладнання, насосів. Котлів, заміна теплообмінників. На все це треба близько 9 млн. грн.

– Ми не потребуємо якихось додаткових джерел фінансування, ми просимо віддати нам ті кошти, які винні за послугу, - каже Павло Карась. – Варіант такий – або я не заплачу за газ, або не заплачу за електроенергію, або не виплачу зарплату працівникам. Не заплачу за газ чи за електроенергію, не буде гарячої води… Приблизно така ж ситуація в інших регіонах України. Можу сказати, що це прихований дефіцит бюджету. Швидше всього, грошей немає. Але куди держава іде? Як можна літом не фінансувати підготовку до зими?

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Черкаси 24.05.2012 19:37
Карась все робить що Одарич каже, тож ментам требо діяти, досить продоватися де якім ченушам за гроші Одарича.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Дядя Вася 24.05.2012 08:59
Ментушка-ментушка, сколько Карасю жить осталось? 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Лікар 23.05.2012 21:45
Не згадує карась за психоневрологіч ний диспансер та систему охорони здоров"я в цілому. А знаєте чому ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Тонкий намек 23.05.2012 17:15
Жесть какая!!! :eek: Молодец Карась, давно пора приструнить дармоедов-должников! Пусть померзнут, заслужили :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Кінь 23.05.2012 14:45
Піпець Карасю, бачив його фото на паркані "Їх розшукує міліція,СБУ і хлопці Тулуба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100