Загальна сума легалізованого доходу цих працівників склала 916 тис. грн. Про це повідомив голова ДПС у Черкаській області Петро Хукаленко.

“Боротьба з тіньовим сектором економіки, особливо – з фактами виплати заробітної плати  в ”конвертах” та використання незареєстрованих найманих працівників, була і буде під жорстким контролем податкової служби області”, - зазначив Петро Хукаленко.

За січень – квітень 2012 року в області виявлено 323 випадки виплати заробітної плати в “конвертах”, завдяки чому легалізовано 1,325 млн. грн. Окрім цього, виявлено 951 суб’єкта господарювання, які виплачували найманим працівникам заробітну плату у розмірі, меншому за мінімальний в середньому – 760 грн. на місяць (розмір мінімальної зарплати на 01.04.2012 р. – 1094 грн.). Про це інформує прес-служба ДПС у Черкаській області.

“За результатами заходів, проведених податківцями, - наголосив Петро Хукаленко, - 61% з таких суб’єктів господарювання підвищили розміри заробітної плати найманим працівникам”.

Лише за 2011 рік фахівцями податкової служби Черкащини легалізовано працю 12 517 неоформлених найманих працівників.

ДПС у Черкаській області закликає громадян не бути байдужими до власного майбутнього та майбутнього своїх дітей і не погоджуватись працювати за заробітну плату в “конвертах”.

“Якщо ж роботодавець погрожує Вам звільненням у разі відмови працювати нелегально, повідомляйте про такі факти за телефоном (0472) 33-91-17”, - закликає Петро Хукаленко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 О.ЧУПРИНА 24.05.2012 00:25
Нелегальна "зарплата" податківців в десятки раз перевищує легальну. Хіба не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100