Тулуб: "З усією нашою потужною законною силою ми цьому дамо відповідь і оцінку!"

Тулуб: "З усією нашою потужною законною силою ми цьому дамо відповідь і оцінку!"

«Грубим порушенням виборчого законодавства» і «бажанням зірвати вибори» назвав голова обласної організації Партії регіонів Сергій Тулуб те, що Черкаська міська територіальна виборча комісія досі не створила дільничні виборчі комісії.

– На сьогодні не створені дільничні виборчі комісії. Це чия відповідальність? Міської територіальної виборчої комісії! – повідомив учора на прес-конференції Сергій Тулуб. – 15 жовтня був останній термін! А сьогодні яке в нас? 19-те… Скажіть, будь ласка, для чого це робиться? З одного боку кричать про одне, а з іншого ви створюєте всі умови, щоб зірвати вибори. Бо ви невпевнені в своїй перемозі, в своїй правоті, тому що ви банкрути! По іншому я не можу сказати… (Очевидно, Сергій Борисович, звертаючись до керівництва ТВК, насправді звертався до політиків-опонентів – Авт.). Я вважаю, що такі дії і безвідповідальність з боку Черкаської міської ТВК, перш за все, грубо порушують засади виборчого законодавства і взагалі конституційні права виборців. З усією нашою потужною законною силою ми цьому дамо відповідь і оцінку, – говорив Сергій Тулуб.

Про загрозу проведення місцевих виборів говорив сьогодні, 20 жовтня, на прес-конференції і лідер Черкаського міського осередку Партії регіонів Сергій Отрешко.

До останніх днів ситуація в місті на мій погляд виглядала досить пристойно і прозоро. Жодних не те що зняття кандидатів, а навіть жодних пропозицій про зняття до ТВК не надходило. Але сьогодні уже виникала певна загроза, яка стосується того, що жодна дільнична комісія в місті не провела першого засідання, не має власної печатки, юридично оформлених прав на приміщення, не отримала офіційно списки виборців, – зауважив Сергій Отрешко.

За його словами, комісії повинні були провести перше засідання не пізніше 16 жовтня.

– І більше того, інформації про те, яким чином створені дільничні комісії і про їх персональний склад ми не маємо. Якщо ми звернемося до закону, то після того, як кандидат від суб'єкта подання політичної партії або кандидата на посаду міського голови буде включений до складу дільничної виборчої комісії, ТВК повинна була невідкладно повідомити суб'єкта подання про включення його кандидатів. На сьогодні жодних повідомлень ми не отримали. Це проблема. І наскільки оперативно вона буде вирішена – від цього буде залежати подальший успіх у проведенні виборів, – підсумував Сергій Отрешко.

Кудрявцев: "...є технічна проблема, але нам ніхто не вірить..."

Кудрявцев: "...є технічна проблема, але нам ніхто не вірить..."

Як повідомив «Прочерку» голова Черкаської міської ТВК Микола Кудрявцев, насправді дільничні виборчі комісії були створені згідно термінів.

– Дільничні виборчі комісії сформовані ще 15 числа. Вони вже отримують у нас списки виборців. Думаю, що все буде добре, – сказав Микола Кудрявцев, однак зазначив, що терміни подачі таки піджимали членів комісії: Просто є технічна проблема, але нам ніхто не вірить, що нам дуже важко підбити списки. У нас члени комісії (окрім керівного складу, звичайно) похилого віку і не мають досвіду роботи з електронними документами взагалі. Лише три особи з членів комісії вміють працювати за комп’ютером… Я особисто з заступниками голови комісії сидів до ранку, затверджуючи все і оформляючи належним чином записи. Вважаю, що дуже стислі строки виборчого процесу. Об’єктивно, є ж межі, за які людина не може вийти…

Після голосної публічної критики з боку черкаських осередків Партії регіонів логічною стала оперативна реакція обласної прокуратури. "Прочерк" отримав офіційне повідомлення від прес-секретаря прокурора області Ольги Лактіонової, у якому йдеться:

«20 жовтня 2010 року прокуратурою Черкаської області за зверненням голови Черкаської обласної виборчої комісії порушено кримінальну справу відносно голови Черкаської міської виборчої комісії за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст. 365 КК України, ч.2 ст. 366 КК України за фактами перевищення ним службових обов’язків та службового підроблення при укладанні договору з ДП «Черкаський державний центр науково-технічної та економічної інформації» по виготовленню виборчих бюлетенів без відповідного рішення Черкаської міської виборчої комісії», – повідомляє прокурор області Микола Лісовий.

«Прочерк» звернувся за коментарем до голови Черкаської обласної виборчої комісії Ольги Козько.

– Насправді кримінальна справа порушена за результатами перевірки прокуратури, а не за моїм зверненням. Хай у прокуратурі покажуть моє звернення! Я до них не зверталась. І ще, якщо Микола Кудрявцев сказав, що дільничні комісії були створені, то на наступний день суб’єкт подання повинен був мати повідомлення, а цього не було. Тобто, люди не отримали повідомлень, що ці дільничні комісії створені, де створені і таке інше. І сьогодні вже 20 число, а жоден суб’єкт подання не повідомлений і печаток дільничних комісій немає. Хоча постанова начебто існує про те, що дільничні комісії створені 15 числа. Тож ми сьогодні розглянемо лист від прокуратури на комісії і проінформуємо членів ЦВК. А рішення про відкликання пана Кудрявцева з посади голови комісії може прийняти тільки ЦВК або суб’єкт подання. Він ще може залишитись членом комісії. Не знаю, які наслідки матиме ця ситуацію. Не знаю і те, через що вийшла така затримка в міській ТВК, – повідомила Ольга Козько.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Віктор 20.10.2010 21:56
Чго б це, рішення апеляційного вступить в силу через 10 днів, а до цього буде подана заява в інший суд. В Києві ради відминили, в Харькові, Полтаві їх давно немає, а у нас створена проблема. Що гроші бюджетні нікуди дівати, як виплачувати з/плату керівному складу ради і немаленьку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Ай-я-яй 20.10.2010 20:42
Хай краще розкажуть, як формували списки ДВК в районах. Коли ТВК затверджувала один керівний склад - а вранці, після "консультації" з головою РДА, оприлюднювались інші. І жоден суб'єкт подання не отримав від ТВК жодного повідомлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Гонта 20.10.2010 18:52
"НІ" - донецько-кримінальній мафії!! "НІ- ПАРТІЇ БРЕХНІ І ЗАЛЯКУВАННЯ ЛЮДЕЙ!" Встанемо як один на захист нвшого виборчого права. Микола Кудрявцев - порядна і чесна людина, за 3 дні міська ТВК мала створити 120 дільничних комісій з членів різних партій!! А це понад 1,5 тисячі людей. І ТВК це зробила. Голова обласної ТВК Пані Козько замість допомоги своєму колезі приймає участь у криміналь них інтригах. Раджу і пану Лісовому схаменутись, бо завтра буде там, де сьогодняшні Юліни міністри -Діденко, Макаренко та інші..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Лечащий врач 20.10.2010 17:35
Прийдется переносить дату выборов. И в районнах опять же прийдется выбори проводить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100