Пшонка розхвилювався через погану роботу правоохоронних органів. Фото «Комерсанту»

Пшонка розхвилювався через погану роботу правоохоронних органів. Фото «Комерсанту»

Учора генпрокурор Віктор Пшонка провів розширене засідання колегії Генпрокуратури, присвячене боротьбі з дитячою злочинністю, алкоголізмом і наркоманією. Як інформує сайт газети «Комерсант», пан Пшонка розкритикував міліцію за відсутність профілактики дитячих правопорушень і виніс попередження прокурорам 10 областей та міста Севастополь за ріст дитячої злочинності в регіонах. Серед «штрафників» опинилася й Черкаська область. Також Віктор Пшонка назвав Донецьку, Херсонську, Вінницьку, Волинську, Житомирську, Луганську області.

– Розслабились на місцях і чекаєте особистих вказівок! Нема нагляду за посадовими особами і відомствами в регіонах! Хто за вас це буде робити? – обурювався генпрокурор.

У підсумку колегії Пшонка попросив зафіксувати в протоколі засідання факт винесення попередження прокурорам областей, у яких виросла дитяча злочинність, і попередив, щоб найближчим часом вони чекали перевірку з Генпрокуратури.

Також на колегії він розкритикував міліцію, яка, за його словами, тільки фіксує дитячі правопорушення, але не займається їхньою профілактикою.

У відповідь заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних пообіцяв, що ситуація поліпшиться після реорганізації кримінальної міліції у справах дітей, про що підписано відповідний наказ 21 травня.

– Буде введена трирівнева модель профілактики злочинності.  В першу чергу почнуть проводити бесіди в навчальних закладах по місцю проживання дітей. Вторинна профілактика передбачає роботу з дітьми, схильними до здійснення правопорушень,  а третій рівень буде розраховано на дітей, які вже скоїли правопорушення, - пояснив пан Черних.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 федор припципиальный 24.05.2012 18:36
очередное сотрясение воздуха все куплено никому ничего не будет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Вишинський 23.05.2012 22:54
А чи не пора вже Лісовому з речами на вихід? Засидівся.
Дуже швидко міняв шапки при зміні влади, як отой дід з "Весілля в Малинівці", та вчасно грошенята до ГПУ підвозив, то й сидів так довго. Та видно вже підтискає молода донецька "поросль" :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100