Справжній сонячний годинник встановлять напередодні Дня міста у Черкасах. Циферблат з 15-метровим діаметром уже облаштовують у Долині Троянд. Хронометр буде декорований стільцями та гномоном у вигляді птаха, що йде на зліт.

– Сонячний годинник стане окрасою Долини троянд та всього міста, – говорить начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук. – Це може бути романтичним місцем для зустрічі чи вдалого відпочинку.


Особливим елементом декору велетенського часоміра є ковані стільці, на спинках яких будуть зображені години. Розташовуватимуться вони на спеціальних секторах. Час визначатиметься за тінню, котра вказуватиме на цифри.

До речі, годинник створюють черкаські спеціалісти. Скориставшись послугами місцевих архітекторів, місту вдалось чимало зекономити на транспортуванні, роботі та матеріалі. Загалом весь проект обійшовся у 155 тисяч гривень.

Як каже директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький, Долина троянд для встановлення годинника була обрана не випадково. Це одне з найбільш людних і сонячних місць у Черкасах. Крім того, годинник буде видно з проїжджої частини по вулиці Гагаріна. Навколо циферблату облаштують клумбу.

Відкриття сонячного годинника планується 1 червня, інформують у мерії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 саша 24.05.2012 14:17
стільцями та гномоном у вигляді птаха, що йде на зліт. - мне уже страшно... :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Коментар 24.05.2012 11:34
"гномоном у вигляді птаха, що йде на зліт" - навіть уявити важко :o :lol: :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100