Прокуратура Черкаської області приймає активну участь у міжнародному співробітництві та вживає вичерпних заходів щодо дотримання вимог міжнародно-правових договорів.

Так, в 2006 році стосовно жителя Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п.п. 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій при обтяжуючих обставинах, вбивство при обтяжуючих обставинах, замах на вбивство з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, вчинене особою, яка раніше вчиняла вбивство та з метою приховати інший злочин), та оголошено його у міжнародний розшук.

Протягом 2006 – 2008 років вищевказана особа, але під іншими анкетними даними вчинила ряд тяжких злочинів на території Російської Федерації, за що засуджена компетентним судом Росії до 6 років позбавлення волі.

Під час відбування покарання на території РФ засуджений здійснив втечу з колонії та вчинив ще ряд злочинів, в ході розслідування яких компетентними органами Росії встановлено, що вказана особа, розшукується правоохоронними органами України.

У подальшому прокуратурою області підготовлено клопотання про його тимчасову видачу (екстрадицію) для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів на території України.

Так, у 2011 році вироком Придніпровського районного суду міста Черкаси обвинуваченого визнано винним у вчиненні вищевказаних злочинів на території України та призначено міру покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Вирок суду набрав законної сили.

На даний час злочинця екстрадовано правоохоронним органам Росії для відбуття покарання за вироком компетентного суду Російської Федерації, після відбуття якого, останнього повернуть для відбуття покарання за вироком Придніпровського районного суду міста Черкаси. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100