24 травня Черкаська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» звернулась до Генерального Прокурора України Віктора Пшонки з приводу кричущого факту звірячого побиття жінки-громадянки України, мешканки Умані хасидом-ізраїльським громадянином. Свободівці вимагають припинити агресію з боку хасидів стосовно уманчан та взяти під особистий контроль хід слідства за цією справою.

Потерпіла жінка отримала значні тілесні ушкодження, зокрема перелом руки, забої, синці та інші травми у наслідок нападу громадянина Ізраїлю, що постійно мешкає в Умані, місцевого багатія, що зветься Нахман Соломон.

Уманчанка одразу звернулась до міліції із заявою про вчинення на неї нападу з боку керівника релігійної громади «Уманська єврейська асоціація», але з огляду на те, що на слідство може чинитись тиск з боку юдейської громади міста та підконтрольного їй Уманського міського виконавчого комітету, Черкаська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» звертається до Генерального Прокурора з вимогою взяти під особистий контроль хід цієї справи. Адже Нахман Соломон, який є громадянином Ізраїлю та володіє бізнесом, пов’язаним із уманською нерухомістю, має добрі зв’язки із керівництвом міста та області. Цей діяч вже неодноразово був викритий у агресивному і зневажливому ставленні до українських жінок та українців загалом, а зважаючи на те, що всі його неправомірні дії досі не потягнули належного покарання, Нахман Соломон продовжує проявляти агресію до уманчан та зневагу до українського законодавства, будучи абсолютно впевненим у своїй безкарності та вседозволеності.

У заяві Черкаської «Свободи» до Генерального Прокурора Віктора Пшонки зокрема зазначається: «Щорічно до Умані приїздять хасиди з метою паломництва. Але їх перебування в місті супроводжується  погіршенням санітарно-епідеміологічного благополуччя міста, здійсненням самовільного будівництва хасидами житла на території Умані без дозвільних документів, вчиненням правопорушень, недотримання ними чинного законодавства України тощо. Проте найнебезпечнішим є те, що на територію України приїздять потенційно небезпечні особи або такі, що знаходяться у розшуку. Саме такі особи чинять правопорушення, які, в тому числі, підпадають під ознаки злочинів.

Просимо Вас здійснити загальний нагляд за дотриманням правоохоронними органами міста Умані Черкаської області чинного законодавства України щодо перебування в Україні іноземних осіб, зокрема, хасидів під час їхнього паломництва у 2011 році, а також перевірку щодо порядку обліку та розслідування правопорушення, яке сталося 7 травня між мешканцями Умані – хасидом та українкою».

Коментуючи ситуацію, виконувач обов’язків голови Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Ботнар наголосив: «У рамках кампанії «Умань без хасидів» ми щоразу закликаємо уманчан спільно боротися проти навали чужинців, які стрімко окуповують наше місто. Уманська влада своєю угодовською позицією перетворила місто не на центр паломництва брацлавських хасидів, а на клоаку, де чужинці, що прагнуть уникнути кримінального покарання у себе на батьківщині або служби в армії можуть спокійно осідати. От такі кричущі випадки, як це побиття, є показовими. Доки самі уманчани не змінять владу, яка потурає чужинцям і не встановлять чітких жорстких правил для «гостей» міста – ситуація дедалі загострюватиметься, з’являтимуться нові жертви агресії чужинців щодо уманчан.

Ми, свободівці, як авангард захисту українських інтересів закликаємо уманчан активніше долучатися до нашої спільної боротьбі у захисті своїх прав та разом перемагати свавілля, що панує в Умані та й в Україні в цілому. Зрозуміло, що за подальшої бездіяльності влади у сфері захисту прав уманчан,  вже цього року ми станемо свідками серйозного протистояння між уманчанами з одного боку та владою, хасидами і «правохоронцями» - з іншого. Очевидно, що націоналісти не будуть стояти осторонь!»

Прес-служба Черкаської обласної організації ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #2 Дядя Вася 24.05.2012 19:16
Ох, дограються пейсаті...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 О.ЧУПРИНА 24.05.2012 18:17
Нахман Соломон і досі в Умані?Дивно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100