У Черкасах 23 військовослужбовці – техніки з безпеки дорожнього руху – начальники контрольно-технічних пунктів частин Тилу Збройних Сил України, пройшовши курс навчання та склавши успішно заліки, отримали посвідчення на право виконувати обов’язки за посадою.

 

Навчальні збори проходили на базі Черкаського окремого автомобільного батальйону, де командиром підполковник Олександр Тимошенко. Підготовку військовослужбовців здійснювали офіцери частини та представники військової інспекції безпеки дорожнього руху Черкаського зонального відділу військової служби правопорядку.

– До порядку денного збору, – розповідає заступник командира частини з озброєння майор Василь Криворот, – ми включили різноманітні заняття. Їх лейтмотив – профілактика дорожніх пригод та безпека дорожнього руху. Адже саме від начальника контрольно-технічного пункту, який перед виїздом автомобіля з парку перевіряє справність машини та дає право на її виїзд, від його фахових умінь та принциповості залежить безпека усіх учасників дорожнього руху.


Якщо перший день збору носив суто лекційний характер, і основна увага приділялася знанню законодавчих актів, наказів та керівних документів щодо безаварійної експлуатації військової техніки, огляду та аналізу дорожньо-транспортних пригод на дорогах України, то наступних два дні були насичені практичними заняттями. Військовослужбовцям демонструвалися дії начальника контрольно-технічного пункту під час огляду автомобільної техніки, доводилися вимоги щодо технічного стану і обладнання транспортних засобів у відповідності до стандартів безпеки дорожнього руху, показувалися нюанси використання контрольно-вимірювальних приладів та діагностичного обладнання при перевірці автомобільної техніки.

– За випуск із парку несправних машин, – продовжує майор Василь Криворот, – особисту відповідальність перед законом несе саме начальник контрольно-технічного пункту частини. Військовослужбовці це добре розуміють, тому й до навчання поставилися відповідально. Зрештою, про це говорять і результати: посвідчення на право виконувати обов’язки за посадою отримали усі без виключення. А питання, що виносилися на контрольну перевірку й стосувалися тактико-технічних даних, особливостей устрою та вимог, які пред’являються до технічного стану автомобілів, були доволі складні.

Сергій Фурдик

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100