Заступник голови облдержадміністрації Олексій Головко спільно із начальником Головного управління агропромислового розвитку ОДА Вадимом Рудишиним за участі фахівців управління проводять співбесіди із заступниками голів райдержадміністрацій із аграрних питань та начальниками управлінь сільського господарства райдержадміністрацій.

– Перед аграріями Черкащини визначено багато завдань. Їх напрям окреслюють, зокрема, основоположні обласні програми розвитку галузі: «Будуємо нову Черкащину» та «Село Черкащини 2020». Готуючись до співбесід із представниками районів фахівці Головного управління агропромислового розвитку збирають та узагальнюють інформацію по кожному району. Під час їх проведення ми акцентуємо увагу на найважливіших проблемах, які є в тому чи іншому районі, спільно шукаємо шляхи оперативного вирішення, – говорить заступник голови ОДА Олексій Головко.

Загалом, ситуація в сільськогосподарській галузі залишається позитивною. Аграрії області вчасно впоралися із посівною кампанією, погодні умови, на щастя, сприяють росту рослин. Тож під час співбесід «відточковуються» остаточні дані щодо площ посівів. Аналізується ситуація з розвитку тваринництва в регіонах, укладання угод між сільгосптоваровиробниками і органами місцевого самоврядування, узгоджуються дані щодо виконання регіонального замовлення для хлібопекарської та кондитерської галузей.

Йдеться також про активізацію виконання обласної програми із закупівлі нетелей за рахунок обласного (30%) та районних (70%) бюджетів. Як відомо, передача їх жителям сільських населених пунктів здійснюється безкоштовно. А одна із вимог – приплід (теличку) нові господарі повинні будуть передати в інші підсобні господарства. Про це інформують в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100