Нардеп з Умані Петро Цюрко, якого вже в деяких інтернет-ЗМІ почали звинувачувати у побитті депутата з фракції «БЮТ-Батьківщина» Миколи Петрука, заявляє, що це був наперед розписаний сценарій від опозиції. У коментарі «Прочерку» Петро Цюрко висловив обурення з приводу звинувачень на його адресу, заявивши, що не просто нікого не бив, а ще й намагався боронити колег під час вчорашньої бійки у парламенті.

– Я намагався уникнути цієї бійки, як міг. Мені взагалі не подобається ситуація, коли має місце силове протистояння. Адже є Верховна Рада. Є парламентська більшість. Голосуванням треба приймати рішення, а не бійкою. Силові дії нікому не потрібні. Я такі дії не підтримую. Мені це не подобається. Я за аргументи, а не за баталії. Вважаю, що все було спровоковано! – переконаний Петро Цюрко.

За його словами, учора перед бійкою він з колегами стояв у президії, щоб не дати зірвати засідання. Потім почалася штовханина, у якій і постраждав Микола Петрук. Проте Петро Цюрко запевняє, що стояв далеко від нього.

– Він перелазив до трибуни, а в цей час нібито хтось з депутатів падав і зачепив того черевиком. Все сталося миттєво, але ж на відео можна все побачити. Коли Петруку розбили голову, він почав говорити, що це зробив Цюркою. Я підійшов тоді до нього і сказав, що це я і є той, про кого він говорить. Він став дивитися на мене і кліпати очима. Слава Богу, що серед бютівців є порядні люди. Вони не стали звинувачувати мене. Тобто вважаю, що це був наперед розписаний сценарій, – зазначив Петро Цюрко.

Оскільки засідання Ради сьогодні не відбудеться, депутати працюватимуть в комісіях. Цим займеться і Цюрко, проте каже, що якби голосування таки відбулося, він би підтримав «мовний» законопроект.

– Я українець, бачте, спілкуюся українською, проте не треба приватизувати любов до України. Так сталося, що в нас є громадяни, які звикли спілкуватися російською. Вони також повинні мати право на це. А українську мову я б порадив патріотам захищати не силовими методами, а розвиваючи її! – зазначив Петро Цюрко в коментарі «Прочерку».

Нагадаємо, вчора у парламенті відбулася бійка між депутатами від ПР, а також БЮТ і НУ-НС. Опозиціонери протестували проти спроби Партії регіонів ухвалити законопроект, який фактично запроваджує в Україні двомовність.

реклама

Коментарі  

 
+9 #7 Фелікс 25.05.2012 15:00
Ск**ина!
Знищуючи українську мову, ти провокуєш громадянську війну!
Захищаючи зека, ти зраджуєш націю!
У***док!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 КС 25.05.2012 13:50
На фотознімку - лице влади!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #5 Гудвин 25.05.2012 12:48
Ну вот, началось...Шшас каждый будет из себя ц......у строить.Да влупить всем, кто в кадре ,штраф в размере месячной зарплаты и забыть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 кактус 25.05.2012 12:38
слухай депутат-агроном, так а хто ущємляє ...............омовних? Варнякають скіки хочуть навіть у Львові. Так пусти свиню за стіл, вона й на стіл. А це вже вибачте - хамство. Ти краще їдь в умань і застосуй свої сили до Соломона, що жінку побив
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 карамелька 25.05.2012 12:37
"сала Богу" - це "очепятка" по-українськи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Егор 25.05.2012 12:32
Геть Цюцюрку! :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Черкаси 25.05.2012 12:29
а хто забороняє людям розмовляти російською мовою??? назвіть випадки...
ви такі пригнічені... аж жаль розбирає...
дивлячись на пику пана ЦЮРКО відразу розумієш, що "ліхіє 90-є" ще не пройшли...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100