Регіоналам, згідно їхнього соцопитування, на Черкащині довіряють 33% виборців. Для необхідного показника не вистачає 37%... Адже голова обласної організації Партії регіонів Сергій Тулуб свого часу говорив, що його політична сила розраховує на 70% підтримки виборців.

Результати соцдослідження Сергій Тулуб озвучив днями на прес-конференції для черкаських журналістів.

– Наш виборчий штаб проводив декілька соціологічних досліджень і зараз моніторимо ситуацію по області. Для цього використовуємо наш виборчий фонд. За результатами бачимо, що Партія регіонів вже має більше 33% рівня довіри людей. Ми сьогодні лідируємо серед всіх інших політичних сил. І я хочу сказати, що цей рівень довіри ми виправдаємо! – сказав Сергій Тулуб.

Цікаво, що пізніше, відповідаючи на запитання журналістки, він наголосив, що «це не наше соцдослідження, це ж не ми робимо. Це робить УНІАН. А наша політична сила замовляла це соцдослідження…»

"Творча" аргументація чесності Партії регіонів демонструється на біг-борді навпроти будівлі облдержадміністрації

"Творча" аргументація чесності Партії регіонів демонструється на біг-борді навпроти будівлі облдержадміністрації

Те, що нині регіонали не добирають 37% до необхідного показника, озвученого свого часу Сергієм Тулубом, їх не хвилює.

– Ви знаєте що таке соцопитування і як процес відбувається? Це робиться по різних технологіях: на вулиці, на підприємстві, десь ще. От ми в свій час опитували від 3 до 5 тисяч респондентів. Але це ж обмеження: у нас в області 1 млн. 80 тис виборців і лише 5 тис опитаних. Тож 33% – це гарний показник. А головне що є динаміка! Ще нещодавно було 20-22% за нашу політичну силу, а сьогодні 33,1%. Найголовніше, що ми випереджаємо наших опонентів – «Батьківщину», – що має 23,1%, – повідомив Сергій Тулуб.

Сергій Тулуб зазначив, що безпосередньо питанням соцдосліджень у Партії регіонів займається шостий номер у їхньому списку кандидатів у депутати до обласної ради, ректор Черкаського державного технологічного університету Юрій Лега.

Головний ідеолог обласної Партії регіонів, ректор ЧДТУ Юрій Лега наполягає, що опитування роблять кияни, а не його студенти

Головний ідеолог обласної Партії регіонів, ректор ЧДТУ Юрій Лега наполягає, що опитування роблять кияни, а не його студенти

У той же час, до редакції «Прочерку» надійшла інформація нібито студентів цього навчального закладу зняли з навчання і відправили на вулицю проводити соцопитування. Щоб роз’яснити ситуацію, ми зателефонували безпосередньо Юрію Григоровичу.

– Ні-ні. Цього не може бути. Ось зараз біля мене начальник навчального відділу… Олег, що таке? Що наші студенти якесь соцопитування проводять?.. Ні, такого ми не знаємо. Це ми вияснимо! Добре, що ви подзвонили. Абсолютно не маю до цього ніякого відношення. Насправді опитування проводять кияни, – повідомив ректор університету.

Ми вирішили звернутися безпосередньо до студентів університету і запитати в них, чи мало місце подібне опитування. Прокоментувати ситуацію погодилася дівчина, яка відмовилася називатися. Виявляється у середу, 20 жовтня, справді проводилося опитування:

– Я сьогодні була учасницею незрозумілого соціологічного опитування. До нас прийшли незнайомі люди і запросили провести в різних місцях Черкас опитування людей. Нас, звичайно, відпустили з пар та роздали по певній кількості листівок для опитування. Когось розвіз автомобіль, а дехто пішов пішки. В анкетах були питання на кшталт: чи підете ви на вибори, яку політичну партію підтримуєте і чому (наводився список 10-12 партій), за якого кандидата в мери ви б проголосували, якщо вибори відбулися сьогодні, яку б ви надали оцінку нинішньому меру за п'ятибальною шкалою за роки його діяльності, чи потрібно міняти мера в Черкасах. Також було питання про фальсифікації – чи вони будуть, і якщо будуть, то з боку чинного мера чи інших кандидатів, – розповіла студентка.

реклама

Коментарі  

 
+8 #4 Vasko 21.10.2010 21:19
Юрію Григоровичу слід згадати повчальний досвід Анатолія Івановича та зробити відповідні висновки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Gatylа 21.10.2010 19:44
33 % ХА-ХА-ХА. Вони б ще в штабі ПР провели його. Можливо і 70 % набрали. 15-20 % як і в Батьківщини. Але у Батьківщини потенціал до 40-50 % у ПР*** до 25 %.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Flax25 21.10.2010 18:04
:D ах-ха-ха-хааа....ну это же нада написать такой бред.вроде и газета не "желтая" а выше написаное поражает.и вообще люди хватить быть как собаки,я ко всем обращяюсь,сколь ко можно быть такими злыми,кому-то где-то нагдить,вы лучше что то хорошее напишите.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Gdemoiprobel 21.10.2010 16:44
ахахаха, жесть, а меня вчера на роботе погнали делать соц опросы.... только в вопросе о полит партии уже стояла галочка, и отнюдь не за ПР.... ИМХО бред
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100