На Черкащині засуджено колишнього голову Канівської райдержадміністрації та посадовця територіального Управління Держкомзему, інформує прес-центр СБУ.

Набув чинності вирок Канівського міськрайонного суду Черкаської області у кримінальній справі, порушеній та розслідуваній слідчим відділом Управління стосовно колишнього голови та одного із керівних осіб територіального Управління Держкомзему, які незаконно передали у приватну власність земельну ділянку загальною площею 45 га.

У ході слідства були викриті численні факти незаконної передачі земель запасу, які розташовані вздовж річки Дніпро, в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Канівського району, у приватну власність 20-х «підставних» осіб. Ринкова вартість вказаних земель складає майже 3,5 млн. гривень.

Розглянувши матеріали кримінальної справи, суд визнав підсудних винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст.364, (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Суд призначив покарання колишньому голові Канівської райдержадміністрації Черкаської області у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з іспитовим строком на 3 роки, а посадовцю територіального Управління Держкомзему – позбавлення волі терміном на 3 років і 6 місяців з іспитовим строком в 1 рік.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Семен 04.06.2012 10:37
Цитую О.ЧУПРИНА:
І ні слова про долю "вкраденої" землі.

Для наших "правоохоронців" не це головне. Для них важливіше:
а) вимазати в криміналі екс-керівників, які можуть на виборах плутати карти чинній владі;
б) показати, як вони борються з корупцією, пресуючи людей, які вже не займають посад і не є членами нинішньої команди.
Є і інші міркування, але це основні. Перед виборами треба дати народу хліба і видовищ. Хліб народ буде отримувати у вигляді пакунків гречки, а видовища - це такі судові процеси. Під вигуки - "Дивіться, як ми боремося з корупцією!" - Янукович і гопкомпанія продовжують методично грабувати країну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 О.ЧУПРИНА 02.06.2012 21:01
І ні слова про долю "вкраденої" землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Семен 28.05.2012 20:43
Я так зрозумів, Лисуна?
Так, "злочинець" вищого ґатунку! У нас зараз якраз і засуджують тих, хто не крав, у кого немає грошей відкупитися.
Половина чиновників області, не кажучи вже про так званих "правоохоронців", знає про форми роботи пана Б....... Нічого, живе і процвітає.
В.І. К............. - почесний інвалід держслужби - наскладав грошенят, пересидить лихі часи, знову повернеться до свого.
Нещодавно у Черкасах узяли на гарячому одного з керівників земельного відомства - вже ходить на підписці, трохи згодом сприсне. І т.д. і т.п.
А от Лисун - злодій. Цирк та й годі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 nik 28.05.2012 19:59
А чому тільки Канівського. Чигиринська влада помаранчових часів займалась не кращими справами. Та чогось й досі ніхто не відповів за "добрі справи"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100